Стање на путевима за 20. април

Мокри коловози, добра видљивост

На ширем подручју Србије умерено облачно, повремено са кишом и локалним пљусковима, што условљава местимично мокре коловозе. Због магле, видљивост смањена преко Црног врха. Мост на Дунаву код Бешке 21. и 22. априла биће затворен за саобраћај на по два сата.

На путевима у Србији коловози су местимично мокри, а због магле, видљивост је смањена преко Црног врха.

Мост на Дунаву код Бешке 21. и 22. априла биће затворен за саобраћај на по два сата.

Тренутно је саобраћај слабијег интензитета на скоро свим путним правцима, док се због завршетка продуженог викенда и Ускршњих празника, већ са првим послеподневним часовима очекује знатно интензивнији саобраћај, нарочито на Ибарској магистрали и прилазима већим градским срединама.

АМСС возачима саветује максимални опрез за воланом, спорију вожњу, прилагођену датим условима на путу, као и више стрпљења и толеранције према осталим учесницима у саобраћају.

На појединим деоницама, на којима су започети радови и где су присутни путари са механизацијом, саобраћај је нешто успоренији и обавља се према постављеној вертикалној саобраћајној сигнализацији.

Путари скрећу пажњу на велики број оштећења, најчешће у виду ударних рупа и деформација на коловозима.

У клисурама и усецима, односно поред камених косина, учестали су одрони, посебно дуж Ђердапске и Ибарске магистрале, кроз Сићевачку, Грделичку и Дренску клисуру.

На магистралном путу М-22, који од Београда, преко Новог Сада, води ка Суботици, забрањен је саобраћај камиона чија носивост прелази 12 тона. Камиони се усмеравају на аутопут Е-75 Београд-Суботица.

Због радова на деоници магистралног пута М-22 између Ушћа и Биљановца, саобраћај се обавља наизменичним пропуштањем возила.

Поправља се мост на реци Сави код Сремске Раче, те повремено има застоја саобраћаја.

На магистралном путу Чачак-Пожега-Ужице, на деоници код Ужица, колотрази представљају озбиљну опасност за све учеснике у саобраћају.

На обилазници око Пожеге, на мосту преко Скрапежа, коловоз је озбиљлно оштећен, са много рупа.

Услед оштећења коловоза на мосту на магистралном путу М-2, на 15. километру од Рибарића ка Рожају, саобраћај је успорен и обавља се према постављеној сигнализацији.

број коментара 0 Пошаљи коментар