Вејавица отежава саобраћај у читавој земљи

Путари саветују опрез. Регионални и магистрални путеви прекривени су танким слојем снега испод којег је ледена кора, па су удеси учестали. Дежурне екипе чистиће путеве целу ноћ. Авио саобраћај није у прекиду, потврђено је на аердорому "Никола Тесла".

Само у последња 24 часа десило се више од 200 удеса, а према прогнози метеоролога лоши временски услови продужиће се и наредних дана.

У Београду снег пада више од двадест сати и скоро све саобраћајнице прекривене су раскавашеним снегом.

Главне саобраћајнице екипе су успеле да одрже проходним, а све приградске линије, уз кашњење ипак функционишу, рекли су у "Београд путу" .

Иако су главне саобраћајнице очишћење возачима се саветује опрез, а проблеми су могући на успонима и у мањим, споредним улицама

Најтежа ситуација је на магистралним путевима где због недостатка зимске опреме возачи често остају заглављени или праве ситније удесе и тиме заустављају саобраћај.

Путари су најавили да ће правце Ибарске магистарле и путеве по Србији чистити целу ноћ.

Авио саобраћај није у прекиду, потврђено је на аердорому "Никола Тесла".

Отказана су по три лета за Подгорицу и Тиват због лоших временских услова у Црној Гори.

Кашњења на међународним линијама нема али постоји могућност да се поједини летови помере због лоших временских услова на страним аеродромима.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(четвртак, 19. феб 2009, 08:21) - anonymous [нерегистровани]

Pahulje ko rode

Svaka cuka pola metra ovde po Beogradu.Eh da sam u zavicaju,pa suvo meso,pa vino,pa vatra pucketa.Zavicaju moj sto sam te napustao sto rece Zoran R.

(четвртак, 19. феб 2009, 07:27) - Catrin [нерегистровани]

Ali stvarno bravo!!

Službe zimskog održavanja puteva su dužne da puteve i ulice učine prohodnim, a ne da ugrade i grejanje u asfalt pa da ne bude ni trunke snega. Recimo u Paraćinu trenutno veje sneg tokliko da je vidljivost smanjena na čini mi se 20 metara!! Ekipe se zaista trude, ukljanjaju sneg, posipaju puteve solju i rizlom, ali ne možemo reći da se ne trude, ne bi bilo realno...

(среда, 18. феб 2009, 23:49) - anonymous [нерегистровани]

Браво за путаре

Опет их је изненадио снег у сред зиме, откуд снег у фебруару? Шта би са оним да је све спремно за зимску сезону? Шта ће бити ако снег буде падао дуже од једног дана, боље да не излазимо из кућа уопште.