Појачан саобраћај на путевима

Туристичка сезона је у току, па већи број страних држављана који пролазе кроз земљу доприноси појачаном саобраћају, а најоптерећенији је коридор 10 у смеру ка Бугарској и Македoнији, али и даље на свим фреквентнијим путним правцима нема ванредних застоја и прекида, саопштио је Ауто-мото савез Србије (АМСС).

Из Ауто-мото савез Србије подсећају да често долази до формирања дужих колона возила на улазу и на излазу из Мађарске и Хрватске, и тада задржавања могу бити вишесатна и дужа у односу на задржавање које возаче очекује на граничним прелазима у Србији.

У току ноћи контролу је на граничном прелазу "Прешево" прошло 20.000 путника.

"У току дана очекујемо јак саобраћај на улазу и излазу из земље, за путнички саобраћај. Међутим, сматрамо да неће бити дужег задржавања односно чекања на прелаз државне границе од пола сата, с обзиром на то да имамо довољан број извршилаца у смени", наводи Боривоје Станојковић, помоћник командира Станице граничне полиције Прешево.

Дуж јужног крака Коридора 10 неколико је одморишта где се путници заустављају и праве паузу. У случају чекања дужег од 15 минута на наплатним станицама, радници "Путева Србије" ручно ће делити картице како би се убрзао проток саобраћаја.

На граничном прелазу "Хоргош", возила су јутрос чекала око три сата.

На граничном прелазу Батровци, нема гужве. У току ноћи на улазу у Србију из Хрватске, возила су се задржавала до 20 минута. На излазу из земље, аутомобили се задржавају само због граничних формалности, до пет минута.

Према последњим информацијама добијеним од ЈП "Путеви Србије", нема задржавања на наплатим станицама.

број коментара 0 Пошаљи коментар