Читај ми!

РИК доделио мандате посланицима

Републичка изборна комисија усвојила је одлуку о додели мандата народним посланицима.

Мандати су народним посланицима додељени по редоследу којим су били наведени на изборним листама кандидата за посланике поднетим уочи избора, преноси Танјуг.

Коалиција око Српске напредне странке имаће 158 посланика, листа коју предводи СПС 44, Демократска странка 19 и Нова демократска странка 18 посланичких мандата.

Посланике у Скупштини Србије имаће и мањинске листе и то Савез војвођанских Мађара шест, Странка демократске акције Санџака три и Партија за демократско деловање два посланика.

Посланици ће о одлуци РИК-а бити званично обавештени издавањем посланичког уверења.

Утврђена листа народних посланика је коначна и може се мењати само оставком на посланичку функцију и то након конституисања новог сазива парламента.

На данашњој седници РИК-а размотрен је и захтев Српске радикалне странке да јој се омогући увид у целокупан изборни материјал, али је, због неблаговремености захтева, одлучено да се тој странци омогући увид у материјал са само једног бирачког места на којем су избори поновљени.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво