Читај ми!

Живковић: Опозиција поражена на изборима

На протеклим изборима опозиција је тешко поражена, рекао лидер Нове странке Зоран Живковић. Као једног од главних криваца за лош резултат листе око ДС-а, Живковић навео председника НДС-а Бориса Тадића.

Председник Нове странке Зоран Живковић оценио је да је опозиција тешко поражена на протеклим ванредним парламентарним изборима и изборима за Београд и додао да резултати које је постигла листа на којој је била та партија пре представљају пораз него повод за задовољство.

Живковић је, као једног од главних криваца за лош резултат листе око ДС-а, представио председника НДС-а Бориса Тадића.

На првој конференцији за новинаре после избора, Живковић је рекао да су избори били легитимни, јер је показана воља грађана Србије, уз неке примећене недостатке, као што су били "мала куповина гласова и кампања демонизације ДС-а и њене листе".

Резултати су, према његовим речима, опасни у смислу да, како је нагласио, постоји практично апсолутна власт и на нивоу Србије и Београда у рукама једне странке, једног појединца.

"То је воља народа и немамо примедбе, али у држави где су институције још крхке, више фасада него суштина, јако је опасно да је власт у рукама једног човека", поручио је Живковић.

Када је реч о лошем резултату листе око ДС-а, указао је да је разлог за то у лошој власти Тадићевог ДС-а.

"Та власт је била лоша пре свега јер није радила свој посао, није вршила неопходне реформе у том дугом пероду његове владавине, као и што су чињени други поступци који су се свели на то да је оживљена милошевићевска политика 90-тих", објаснио је Живковић, додајући да је Тадић "на политичку сцену ставио два реликта прошлости и дозволио њихово прање од мрачне прошлости".

Нова странка је, према Живковићевим речима, допринела да листа око ДС-а пређе цензус.

"Ми нећемо бити критизери власти, већ као и до сада аргументована опозиција и алтернатива власти", поручио је Живковић.

Што се тиче странака које нису прешле цензус, Живковић је оценио да је томе допринела сујета странака и њихових лидера, као и кокетирање са лидером СНС-а Александром Вучићем.

Најавио је да ће Нова странка почети деловање у парламенту у посланичком клубу листе са којом је изашла на изборе.

С тим у вези је представио Владимира Павићевића, који ће заједно са њим бити посланик Нове странке у новом сазиву скупштине, и Александру Христић која ће бити одборник у скупштини града Београда.

Христић је рекла да су комунални проблеми проблеми свих грађана Београда и да ће се она борити за њихово решење и додала да је потребна децентрализација градске управе и стварање нових општина.

Павићевић је истакао да народни посланик мора достојно да обавља своју функцију и да се достојно придржава принципа одговорности и стручности.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво