Читај ми!

НДС: Нећемо бити рушилачки фактор у Војводини

НДС неће журити са Формирањем посланичке групе у Скупштини Војводине, поручио кандидат за посланика те странке у Скупштини Србије Јанко Веселиновић. Постоји одређени број посланика који ће наредних дана изаћи у јавност и јасно саопштити да су у новој посланичкој групи, рекао Веселиновић.

Кандидат за посланика НДС-а у новом сазиву републичког парламента Јанко Веселиновић изјавио је да та странка по питању стања у Војводини неће бити рушилачки фактор.

Веселиновић је на конференцији за новинаре у просторијама НДС-а у Новом Саду рекао да формирање посланичке групе Нове демократске странке у Скупштини АП Војводине није више никаква тајна, али да НДС "неће журити са тим".

"Постоји одређени број покрајинских посланика који су и фактички у НДС-у и они ће наредних дана изаћи у јавност и јасно саопштити да су у новој посланичкој групи", рекао је Веселиновић, не прецизирајући о којем броју посланика се ради.

Према Веселиновићевим речима, у НДС-у су задовољни изборним резултатом који је коалиција коју је предводио лидер те странке Борис Тадић остварила у Војводини, освојивши 8,11 одсто гласова, што ту коалицију сврстава на треће место по политичкој снази у Покрајини.

"У околностима када поједине странке које постоје две и по деценије нису прешле цензус, изборни резултат младе странке каква је НДС је врло добар", рекао је Веселиновић, истакавши да је та коалиција на нивоу Новог Сада остварила још бољи резултат освојивши 8,8 одсто гласова.

Веселиновић је рекао да је НДС у Бачком Петровцу, Алибунару, Ковачици, Бачу, Шиду и Зрењанину забележила двоцифрен изборни резултат, а да је у свим градовима и општинама у Војводини на трећем месту по броју освојених гласова.

"То показује да ће НДС у наредном периоду бити озбиљан чинилац политичког живота како у Републици, тако и у Покрајини, а сигуран сам да ћемо се на неким наредним изборима борити за прво место, јер за то имамо и снаге и потенцијала", рекао је Веселиновић.

Говорећи о могућности да НДС буде део владајуће коалиције у републичком парламенту, Веселиновић је рекао да та странка није почела преговоре око евентуалног учешћа у новој Влади Србије и да ће у наредним данима почети прво разговори унутар странке и коалиције, а онда и са потенцијалним партнерима.

"Током тих разговора видећемо да ли је могуће да будемо део власти или ћемо бити озбиљна опозиција која ће на тај начин помоћи Србији да има бољу перспективу у наредном периоду", закључио је Веселиновић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво