Читај ми!

Весић: Пример како се бирају представници

Управо завршени избори за Скупштину Београда пример су како се представници народа бирају у демократској земљи, каже секретар привременог органа Горан Весић. Истиче да ће коначни резултати избора за градску супштину бити објављени до краја седмице.

Секретар Привременог органа Београда Горан Весић рекао је да ће коначни резултати избора за градску супштину бити објављени до краја седмице и да је задовољан што Градској изборној комисији није поднет ниједан приговор на резултате избора.

Он је у писаној изјави навео да избори нису поновљени ни на једном бирачком месту, да није било приговора и да су сви технички проблеми који су се појављивали решавани у ходу, договором представника подносилаца изборних листа.

"Управо завршени избори за Скупштину града Београда су пример како се представници народа бирају у демократској земљи", рекао је Весић.

Према његовим речима, коначни резултати избора биће објављени у "службеном листу града Београда" до краја недеље и њиховим објављивањем почињу да теку рокови за заказивање конститутивне седнице Скупштине града.

У складу са законом, председник Привременог органа у року од 15 дана од дана објављивања резултата у "Службеном листу" треба да сазове конститутивну седницу Скупштине града Београда. Рок за конститусање Скупштине је два месеца од дана објављивања резултата избора.

На конститутивној седници биће потврђени мандати одборника, а по закону је обавезан избор председника Скупштине и секретара Скупштине. На тој седници се, по правилу, бира и заменик председника Скупштине, поставља заменик секретара Скупштине и бирају чланови Административно-мандатне комисије.

Скупштина је дужна да изабере градоначелника и Градско веће у року од месец дана од дана конституисања, подсетио је Весић.

Скупштина града има 110 одборника. Према подацима Градске изборне комисије, коалиција окупљена око Српске напредне странке имаће 63 одборника, листа Демократске странке 22, листа СПС-ПУПС-ЈС 16 и Демократска странка Србије девет одборника.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво