Читај ми!

РИК: Понављање избора на једном месту у Новом Пазару

На једном бирачком месту у Новом Пазару ће бити поновљени избори, одлучио РИК. То бирачко место није било отворено на дан избора јер је недостајало 12 гласачких листића.

Избори на бирачком месту број 27 у Новом Пазару биће поновљени, одлучила је Републичкa изборна комисија.

РИК је усвојио приговор који је упутило овлашћено лице подносиоца изборне листе СДА Санџака Ахмедин Шкриља у којем је наведено да то изборно место није било отворено 16. марта, на дан избора, јер је недостајало 12 гласачких листића.

Координатор РИК-а за ту област Вељко Ракић рекао је да је обавештен да недостају листићи и да је био става да бирачко место треба отворити, а из Београда допремити недостајуће листиће, јер то није разлог да се грађанима не омогући бирачко право.

Навео је и да је нетачно да РИК није желео да се огласи, како је то наведено у приговору.

Заменик председника РИК-а Тамара Стојчевић истакла је да Комисију не интересују разлози зашто бирачко место није отоврено, већ чињеница да грађанима није омогућено да гласају, а члан РИК-а у проширеном саставу испред СДА Санџака Јасмина Бахтијаревић рекла да бирачко место није ни било отворено, јер није убачен конторлни листић.

"На бирачко месту 27 уписано је 2.389 бирача, чланови бирачког одбора из БДЗ и СДПС нису дозволили да се отвори то бирачко место, а не СДА, а да су избори одржани, СДА би била победник на изборима у Новом Пазару", рекла је Бахтијаревић.

Оценила је и да би то утицало на коначни број мандата који би СДА освојила и додала да "2.389 гласова мањинског народа вреди висе од милион гласова већине", након чега је заменик председника РИК-а одузела реч и није дозовлила, како је нагласила, политизацију седнице РИК-а.

РИК је, такође, одбацио укупно седам приговора и донео одлуку да се повећа висина накнаде за чланове радних тела и бирачких одбора на Косову и Метохији за 2.500 динара, због, како је објашњено, трошкова које су имали за храну и превоз, а које су сносили из личних средстава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара