Читај ми!

Илић: ДСС је морални победник

ДСС је морални победник парламентарних избора, каже потпредседник Демократске странке Србије Борко Илић. Илић најављује да ће највиши страначки органи ускоро донети одлуке о томе шта треба урадити да би се странка опоравила и "наставила даљу борбу за Србију.

Потпредседник Демократске странке Србије и председник Градског одбора Нови Сад те странке Борко Илић оценио је да је ДСС морални победник парламентарних избора и најавио да ће највиши страначки органи ускоро донети одлуке о томе шта треба урадити да би се странка опоравила и "наставила даљу борбу за Србију".

"Нема предаје, нема повлачења, најављени су покрајински избори на које ћемо изаћи и победићемо кад-тад", рекао је Илић на конференцији за новинаре и подсетио да је то први пут од оснивања ДСС-а да та странка неће бити заступљена у парламенту.

На питање новинара колико је ДСС спремна за покрајинске изборе, с обзиром на остварени резултат на минулим парламентарним изборима, Илић је рекао да се та странка припрема за сваке изборе јер, како је казао, "резултати у Србији су варљива бројка".

Он је прецизирао да су само пре пет година у Новом Саду странке блока "Заједно за европску Србију" и ЛСВ имале 54 одсто гласова, а да су прекјуче на изборима укупно освојиле нешто мање од 15 процената.

"На основу овога јасно је да се ствари у Србији мењају из дана у дан и ми ћемо се спремити за покрајинске изборе. На њих имамо са чим да изађемо јер смо једини четири године били опозиција Пајтићевом режиму", рекао је Илић.

Он је истакао да је ДСС у Новом Саду остварио добар резултат у односу на онај на републичком нивоу и захвалио свим Новосађанима који су гласали за ту странку и који су дали подршку идеји слободне и самосталне Србије.

Илић је додао да ће наредних дана бити донета и одлука да ли ће ДСС и убудуће самостално наступати на изборима.

Он је казао да је "незабележено" и у земљама Европске уније да у парламенту не постоје посланици који су против ЕУ.

"Након ових избора у Скупштини Србије неће седети ниједан посланик који је против ЕУ, а ја тврдим да је још жалосније да у парламенту неће бити ни једног посланика који је против НАТО-а", нагласио је Илић додајући да је у Скупштини створена двотрећинска већина довољна за промену Устава и "заокруживање приче о Косову и Метохији".

Он је закључио да ће коначну реч о промени Устава дати грађани на референдуму а, како је казао, "ту ћемо се још борити".

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво