ЛДП: Нема напретка са новом владом

Србија неће напредовати са напредњацима нити ће имати демократију и опозицију са осталим странкама које су ушле у парламент, поручио је председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић.

Са парламентом у коме 80 одсто места заузимају странке одговорне за политику деведесетих, Србија нема чему да се нада до следећих избора, рекао је лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић.

У писму члановима ЛДП-а, Јовановић је навео да су гласачи са биралишта у Србији рекли "шта су имали и умели" и упутили поруку: "Мислимо да није време за оно што ЛДП нуди".

"Гласачи су понуду ЛДП-а чули и разумели, колико год су могли у хистерији ове прекратке кампање. На крају је понуда одбијена и бирачи су одлучили да тај посао води само један човек и само једна партија", оценио је Јовановић.

Према његовој оцени, у новом сазиву Скупштине Србије, изузев националних мањина, неће бити никога чији систем вредности и уверења одговарају послу који Србију чека од данас.

"Реформе, промену система и пут ка Европи водиће они који то уче, а питање је и да ли хоће. Њима ће се супротстављати они који су на власти показали да тек не разумеју ни шта су реформе ни шта је демократија нити шта је Европа", рекао је Јовановић.

ЛДП, каже Јовановић, већ од данас има одговорност да се још јаче бори за своје вредности, да се ослободи разочарења и нађе снагу за ту борбу.

"То је задатак који је историја од данас ставила пред ЛДП и позивам Вас да се на том задатку заједно нађемо и заједно боримо", поручио је Јовановић члановима странке.

Јовановић каже да ова ситуација није новост ни код нас ни у свету.

"Већине су често умеле да донесу погрешну одлуку и да имају погрешне ставове. Многе су се нације често налазиле на погрешном путу одлуком већине, а Србија веома често у протеклих четврт века", навео је Јовановић.

Према његовим речима, одлуком већине, ЛДП није у парламенту, а тој већини се приклонио и део гласача ЛДП-а.

"Мени лично није нов посао који нас чека. Пео сам се на планине које се тешко освајају. Покретао сам предузећа за које се мислило да немају будућност. Пловио сам морима по најгорим временима. Почињао сам из почетка кад су сви мислили да је крај. Ако ћемо право, ја то најбоље знам да радим, само ми је жао што морам да сачекам да се Србији све то и деси, да бих то још једном у животу радио", рекао је Јовановић.

Србија је рекла да сада није време за нас, а кад Србија буде рекла "Време је", биће много горе време него данас, сматра Јовановић.

"Време је да се ЛДП спрема за овај свој нови посао, кад Србија схвати да је ЛДП поново једина у праву", закључио је Јовановић своју поруку члановима ЛДП-а, која је објављена на сајту странке.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(уторак, 18. мар 2014, 08:38) - anonymous [нерегистровани]

hvala Bogu

Hvala Bogu da necemo vise u parlamentu gledati Cedomira Jovanovica i gospodu iz DSSa.

(понедељак, 17. мар 2014, 19:12) - anonymous [нерегистровани]

ko gubi...

LDP je moralni pobednik! Uvek su za bolnu istinu od samih pocetaka! Oko Kosova, oko RS, oko Vojvodine pa i Sandzaka...
Dok ih svi kude i mrze, dotle drugi "voljeniji i patriotskiji" Srbi u raznoraznim partijama koriste njihovu politiku, ali prilagodjenu uslovima!

(понедељак, 17. мар 2014, 19:08) - anonymous [нерегистровани]

hahaha

S vama bi kao bilo..

(понедељак, 17. мар 2014, 18:57) - anonymous [нерегистровани]

Ko gubi...

...ima pravo da se ljuti.