Читај ми!

Без већих инцидената на изборима

Током мониторинга изборне кампање, Агенција за борбу против корупције забележила је неколико мањих инцидената, а само је један пријављен полицији.

Мониторинг изборне кампање који је спроводила Агенција за борбу против корупције завршен је са затварањем бирачких места. Како је речено Танјугу у тој агенцији, током мониторинга било је неколико изолованих инцидената, али само један је пријављен полицији.

Наводећи да се пријављени случај десио у Сјеници, из Агенције су истакли да је степен озбиљности повреде, односно ниво онемогућавања посматрача да обаве свој посао, процењиван управо у договору с посматрачима на терену.

Иначе, Агенција је упозорила политичке субјекте, њихове чланове и активисте да се рад посматрача током изборне кампање не сме опструирати ни на један начин.

"Апеловали смо на јавност да омогуће рад посматрачима и захвални смо им што је све протекло без неких већих инцидената", рекао је Танјугу заменик директора Агенције Владан Јоксимовић додајући да је Агенција наишла на подршку политичких субјеката и њихових активиста који су се придржавали прописа.

Посматрачи на терену су гледали на шта странке троше новац, који су њихови трошкови, колико имају билборда, плаката, постера, какве промотивне материјале деле и када организују јавни скуп колико их он кошта.

У Београду је било ангажовано 48 посматрача, а у остала 22 града још 94.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво