Без већих инцидената на изборима

Током мониторинга изборне кампање, Агенција за борбу против корупције забележила је неколико мањих инцидената, а само је један пријављен полицији.

Мониторинг изборне кампање који је спроводила Агенција за борбу против корупције завршен је са затварањем бирачких места. Како је речено Танјугу у тој агенцији, током мониторинга било је неколико изолованих инцидената, али само један је пријављен полицији.

Наводећи да се пријављени случај десио у Сјеници, из Агенције су истакли да је степен озбиљности повреде, односно ниво онемогућавања посматрача да обаве свој посао, процењиван управо у договору с посматрачима на терену.

Иначе, Агенција је упозорила политичке субјекте, њихове чланове и активисте да се рад посматрача током изборне кампање не сме опструирати ни на један начин.

"Апеловали смо на јавност да омогуће рад посматрачима и захвални смо им што је све протекло без неких већих инцидената", рекао је Танјугу заменик директора Агенције Владан Јоксимовић додајући да је Агенција наишла на подршку политичких субјеката и њихових активиста који су се придржавали прописа.

Посматрачи на терену су гледали на шта странке троше новац, који су њихови трошкови, колико имају билборда, плаката, постера, какве промотивне материјале деле и када организују јавни скуп колико их он кошта.

У Београду је било ангажовано 48 посматрача, а у остала 22 града још 94.

број коментара 0 Пошаљи коментар