Антић: Најбољи резултат СПС од 2000.

Социјалисти су, са око 11 одсто подршке постигли најбољи изборни резултат у Београду од 2000. године, а 2,5 одсто гласова више него на последњим градским изборима 2012. године, рекао кандидат за градоначелника СПС-а Александар Антић.

Кандидат Социјалистичке партије Србије (СПС) за градоначелника Београда Александар Антић изјавио је да су социјалисти, са око 11 одсто подршке постигли најбољи изборни резултат у Београду од 2000. године, а 2,5 одсто гласова више него на последњим градским изборима 2012. године.

"То је доказ да је потребна опција која људе, солидарност и социјалну бригу стављају у први план", навео је Антић агенцији Бета.

Антић је изјавио да су социјалисти спремни за разговоре о конституисању градске власти, али да након убедљиве изборне победе Српска напредна странка (СНС) треба да буде та која ће их покренути.

"У ситуацији када је СНС освојила више од 60 одборничких мандата у Скупштини Београда нема простора за математичке калкулације. Одлуку о томе да ли ће разговарати и да ли ће део одговорности за ситуацију у Београду хтети да подели, то је одлука СНС",  каже Антић.

Он је навео да су социјалисти пре свега заинтересовани за очување социјалне политике и великих пројеката који су започети током протеклих пет година, док је СПС учествовао у градској власти.

број коментара 0 Пошаљи коментар