Радојичић: Огроман успех и одговорност СНС-а

Игор Радојичић не очекује промене у односима Србије и РС и наглашава да апсолутна победа СНС на изборима носи огроман терет власти и огромну одговорност.

Председник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић изјавио је да су резултати ванредних парламентарних избора у Србији очекивани и да не предвиђа промене у односима званичног Београда и власти у Републици Српској.

Радојичић је оценио да апсолутна победа Српске напредне странке (СНС) носи "огроман терет власти и огромну одговорност". 

Додао је и да је изборни резултат СПС очекиван, док је за резултат осталих странака рекао да је катастрофално лош. 

"Такав резултат би могао бити и својеврсно чистилиште политичке сцене, јер је много оних који ће се тешко опоравити од тако лоших резултата", сматра Радојичић.

Он сматра да је у западним земљама, попут САД или Велике Британије, сасвим нормално да неко има апсолутну већину, јер је њихов систем постављен тако да постоји "јасна власт и јасна опозиција".

"Само се код нас упорно објашњава како није добро да неко има већину, па онда имамо климаве коалиционе владе које не могу да функционишу", оценио је Радојичић, потпредседник владајућег Савеза независних социјалдемократа (СНСД).

Ипак, додао је он, није добро што је у Србији сада опозиција изузетно слаба.

Председник парламента РС је рекао да очекује да нова власт Србије неће мењати свој однос према РС, те да ће приоритети званичног Београда бити усмерени ка европским интеграцијама, док ће се мање бавити регионом.

број коментара 0 Пошаљи коментар