Читај ми!

Бобић: Нова подела власти води стабилности

Доминација једне партије може да допринесе стабилности коју захтева процес европских интеграција, нарочито што у Скупштини неће бити странака које се противе уласку Србије у ЕУ, рекла је генерална секретарка Европског покрета у Србији Маја Бобић.

Генерална секретарка Европског покрета у Србији Маја Бобић оценила је да нова подела власти након ванредних парламентарних избора може допринети стабилности коју захтева процес европских интеграција.

"Доминација једне партије може да допринесе потенцијалној стабилности коју захтева процес европских интеграција, поготово што и у новом скупштинском сазиву неће бити партија које се противе уласку Србије у ЕУ", рекла је Маја Бобић за агенцију Бета.

Додала је да би то требало да створи стабилан оквир за процес европских интеграција, али да ће бити и тест за нову владу која ће морати да укључи велики број других друштвених актера у посао који је у суштини посао владе.

И поред тога што у нови сазив Скупштине улазе само проевропске странке, Маја Бобић сматра да друштво у Србији ипак није толико јединствено о питању евроинтеграција.

"Део друштва који је евроскептичан, постоји, али је у мањини. Међутим, такво стање у парламенту је одраз тога што грађани било да су за или против Уније, подржавају оно што су обавезе Србије на том путу, подржавају реформе које су на европској агенди", рекла је Маја Бобић.

На јучерашњим ванредним посланичким изборима у Србији Српска напредна странка освојила је натполовичну већину у Скупштини и може сама да формира владу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво