Угљанин очекује позив за учешће у влади

Сулејман Угљанин задовољан је оствареним изборним резултатом и очекује позив председника Српске напредне странке Александра Вучића да учествује у будућој влади.

Председник Странке демократске акције (СДА) Санџака Сулејман Угљанин рекао је у Новом Пазару да је задовољан оствареним изборним резултатом и да очекује позив председника Српске напредне странке Александра Вучића да учествује у будућој влади.

Угљанин је оценио да је резултат СДА Санџака значајнији због чињенице да су једина бошњачка странка која је самостално изашла на изборе.

"На изборе смо изашли самостално, као бошњачка странка која 24 године у континуитету штити интересе Бошњака у Србији. Народ нам је указао велико поверење. Од свих странака у Санџаку имали смо најбољи резултат и поносни смо због тога", рекао је Угљанин на конференцији за новинаре.

Он је навео и да је изборни резултат његове партије плод рада на одрживом развоју недовољно развијених подручја у Србији, а у која спадају и санџачке општине.

Угљанин због тога очекује и позив лидера Српске напредне странке Александра Вучића да учествује у раду будуће владе.

"С обзиром на велике резултате које смо остварили на одрживом развоју недовољно развијених подручја у Србији и то са веома малим и јефтиним, али способним тимом, са пуним правом очекујем да нас Вучић позове", рекао је Угљанин.

Он је додао и да је СДА Санџака, као бошњачка мањинска страна, претходној влади дала демократски легитимитет и да и они деле заслуге за успехе које је она постигла.

Према последњим подацима Републичке изборне комисије (РИК), СДА Санџака освојила је 34.015 гласова, односно три посланичка мандата.

број коментара 0 Пошаљи коментар