Читај ми!

ДСС још верује да ће прећи цензус

Још постоји могућност да ДСС пређе изборни цензус и уђе у Скупштину Србије, каже члан Председништва те странке Небојша Бакарец. Чекамо да се сви гласови изброје, не желим да подгревам лажну наду, али још није све готово, рекао је Бакарец.

Члан Председништва Демократске странке Србије Небојша Бакарец тврди да још увек постоји могућност да та странка пређе изборни цензус и уђе у Скупштину Србије.

На основу обрађених 71 одсто бирачких места, подаци ДСС-а показују да је та партија освојила 4,54 одсто гласова на парламентарним изборима, рекао је Бакарец на конференцији за новинаре у Београду.

"Нема никакве нервозе, не говоримо о крађи избора, само чекамо да се сви гласови изброје. Не желим да подгревам лажну наду, али још није све готово", рекао је Бакарец.

Додао је да ДСС тек треба да обради податке са бирачких места на Косову, где та странка "добро стоји, поготово на северу", где је освојила 3.600 гласова.

Потребно је и да се обраде гласови са бирачких места у иностранству и сачекати да се избори на неким местима понове, што се "у сваком изборном процесу догађа", па тек онда доносити закључке, рекао је члан Председништва ДСС-а.

Према подацима Републичке изборне комисије на основу 99,08 одсто обрађених бирачких места, Демократска странка Србије освојила је 4,24 одсто гласова.

Портпарол ДСС-а Петар Петковић, коментаришући резултате, оценио је да у парламенту неће бити странака које се противе европским интеграцијма, што, по његовим речима, воде даљем урушавању земље.

Према подацима ДСС-а, та странка је на изборима у Београду освојила 6,54 одсто гласова и имаће девет одборника.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво