ДСС још верује да ће прећи цензус

Још постоји могућност да ДСС пређе изборни цензус и уђе у Скупштину Србије, каже члан Председништва те странке Небојша Бакарец. Чекамо да се сви гласови изброје, не желим да подгревам лажну наду, али још није све готово, рекао је Бакарец.

Члан Председништва Демократске странке Србије Небојша Бакарец тврди да још увек постоји могућност да та странка пређе изборни цензус и уђе у Скупштину Србије.

На основу обрађених 71 одсто бирачких места, подаци ДСС-а показују да је та партија освојила 4,54 одсто гласова на парламентарним изборима, рекао је Бакарец на конференцији за новинаре у Београду.

"Нема никакве нервозе, не говоримо о крађи избора, само чекамо да се сви гласови изброје. Не желим да подгревам лажну наду, али још није све готово", рекао је Бакарец.

Додао је да ДСС тек треба да обради податке са бирачких места на Косову, где та странка "добро стоји, поготово на северу", где је освојила 3.600 гласова.

Потребно је и да се обраде гласови са бирачких места у иностранству и сачекати да се избори на неким местима понове, што се "у сваком изборном процесу догађа", па тек онда доносити закључке, рекао је члан Председништва ДСС-а.

Према подацима Републичке изборне комисије на основу 99,08 одсто обрађених бирачких места, Демократска странка Србије освојила је 4,24 одсто гласова.

Портпарол ДСС-а Петар Петковић, коментаришући резултате, оценио је да у парламенту неће бити странака које се противе европским интеграцијма, што, по његовим речима, воде даљем урушавању земље.

Према подацима ДСС-а, та странка је на изборима у Београду освојила 6,54 одсто гласова и имаће девет одборника.

број коментара 8 Пошаљи коментар
(понедељак, 17. мар 2014, 18:58) - anonymous [нерегистровани]

Nema sluha za ozbiljne

Tuzno je to sto nas narod nema sluha za ozbiljne I odgovorne politicare i stranke nego vise voli bukace

(понедељак, 17. мар 2014, 18:22) - anonymous [нерегистровани]

istina

Steta sto se dss nije udruzio sa dverima.Imaju slicne stavove,mislim da bi bolje prosli Zajedno Dusan

(понедељак, 17. мар 2014, 18:17) - pERA [нерегистровани]

Kasno Marko na Kosovo stize

Kostunica se zaigrao i izgubio. Svaka akcija ima svoju reakciju. S'obzirom da DSS tj Kostunica nije hteo da stupi u akciju pravljenja patriotskog bloka ovo je samo reakcija u vidu pada ispod cenzusa. Po meni potpuno zasluzeno.

(понедељак, 17. мар 2014, 16:59) - anonymous [нерегистровани]

2222

Ne nadam se DSS-u,ni najmanje!!!

(понедељак, 17. мар 2014, 16:46) - anonymous [нерегистровани]

asdsad

Iako se pokazala kao pogrešma, ipak podrška odluci da izadje samostalno na izbore.

(понедељак, 17. мар 2014, 16:13) - anonymous [нерегистровани]

ДСС

је требао окупити остале партиотске странке и прећи 10% и бити каква таква алтернатива власти. Барем да се у Скупштини чује глас народа који је против тога што раде на Космету, или генерално против пакта са западом.
Е сад зашто то није било тако не знам. На крају остаје само да кажем штета а и Војо Коштуница треба мало преиспитати и своју даљу улогу у политици али и ту нејасну идеју неутралности. Јел то Русија или ЕУ, нема неутралности. Политика им мора бити јаснија

(понедељак, 17. мар 2014, 15:25) - ljilja [нерегистровани]

Nadam se

da će DSS preći cenzus i ući u parlament.

(понедељак, 17. мар 2014, 15:25) - anonymous [нерегистровани]

DSS...

...po meni,stranka je koja je najvise razocarala...umjesto da se stavi na celo Patriotskog bloka,izadje na izbore i u skupstini bude konstruktivna opozicija...mozda bi bili na vlasti...oni i dalje smaraju svojim izjavama a predsjednik im ,poznato je,voli pisana saopstenja...jesu li oni iskreni,jesu li oni uopste opozicija?...