Халими: Не очекујем превише

Разговараћу о влади, али не очекујем превише, рекао је Риза Халими, додајући да од СНС-а још није добио званичан позив.

Председник Партије за демократско деловање (ПДД) Риза Халими изјавио је данас да није добио званичан позив од Српске напредне странке (СНС) за разговор о учешћу у Влади Србије, али да је спреман да се таквом позиву одазове.

Халими је за агенцију Бета изјавио да је ПДД одлучио да учествује на парламентарним изборима да би остварио интересе својих бирача и да је спреман да са најјачом парламентарном странком у Србији разговара о свим модалитетима и могућностима учешћа на неком нивоу власти.

"Имали смо такве позиве и раније, јер је обавеза мандатара да пре формирања владе разговара са свим посланичким групама у парламенту, али је на томе у прва два случаја (2007. и 2008. године) и остало", казао је Халими, који је до сада био једини албански посланик у Скупштини Србије у три мандата.

Халими је навео да је такав позив добио и од Ивице Дачића, након парламентарних избора 2012. године, али да разговори о могућности учествовања ПДД-а у раду Координационог тела за општине Прешево, Медвеђу и Бујановац, о раду Националног савета Албанаца и о формирању нове коалиције у општини Бујановац, у којој је ПДД у опозицији, нису уродили плодом.

"Ниједан од тих преговора са Дачићем није се успешно завршио. Видећемо да ли ће бити предлога од (мандатара) ове владе и какви ће ти предлози бити. У сваком случају, ми смо спремни да о свему разговарамо", казао је Халими.

Према подацима ПДД-а, за ту странку је у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа гласало нешто више од 22.000 бирача, а још је неизвесно да ли ће ПДД на основу изборних резултата у Скупштини Србије имати једно или два посланичка места.

Халими је навео и да је изузетно задовољан резултатима, јер је на овим изборима ПДД добио око 9.000 гласова више у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи него на изборима 2012. године.

број коментара 0 Пошаљи коментар