ЦДУ: Резултат избора важан корак

СНС јасним опредељењем за улазак Србије у ЕУ успела да удвостручи удео гласова на јучерашњим изборима, каже известилац владајуће немачке ЦДУ/ЦСУ Филип Мисфелдер.

Известилац владајуће немачке Хришћанско-демократске уније (ЦДУ) и Хришћанско-социјалне уније (ЦСУ) за спољну политику Филип Мисфелдер оценио је да је Српска напредна странка (СНС) "јасним опредељењем за улазак Србије у ЕУ успела да удвостручи удео гласова" на јучерашњим изборима и резултат назвао "значајним кораком напред за Србију пред којом су многобројни изазови".

Подсећа истовремено да сада мора даље да буде спроведен план преговора Србије са Косовом који на крају треба да води до признавања Косова од стране Београда.

"Из наше перспективе је за Србију прави пут да са СНС-ом и Александром Вучићем даље иде ка ЕУ. Предуслов за то су преговори са Косовом. У априлу прошле године потписан је споразум, који на крају треба да води до признања Косова, мора сада даље да буде спроведен", наводи се у Мисфелдеровом саопштењу.

У њему се указује да Србија "има веома велики државни апарат и велики број државних фирми", као и да су "бирократске структуре превелике и образовни систем застарео".

"Конзервативна СНС најавила је да ће се свом снагом посветити сузбијању корупције и незапослености. Могући премијер Александар Вучић је најавио да ће управо на то ставити нагласак да би наредних година убрзао развој Србије и привреду и друштво учинио делотворнијима. Посланичка група ЦДУ/ЦСУ у Бундестагу подржава Србију у тим напорима", навео је Мисфелдер у саопштењу.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 17. мар 2014, 14:46) - Zoran [нерегистровани]

Nemacki snovi

Подсећа истовремено да сада мора даље да буде спроведен план преговора Србије са Косовом који на крају треба да води до признавања Косова од стране Београда.

Е па тај филм нећете гледати!