Читај ми!

Николић: Вучић будући премијер

Александар Вучић ће бити будући премијер, рекао Томислав Николић. Разговоре са новим мандатаром почећу тек после формирања посланичких група у парламенту, напоменуо је Николић.

Председник Републике Томислав Николић рекао је да ће Александар Вучић бити будући премијер, а да ће разговоре са мандатаром нове владе почети тек после формирања посланичких група у Скупштини Србије и разговора с њима.

"Прво морају да се заврше избори, затим да се формирају посланичке групе у Скупштини Србије, а онда ћемо разговарати са свим посланичким групама, иако знам с ким ћу разговарати о мандату", рекао је Николић у изјави новинарима у Крагујевцу где је присуствовао свечаној академији поводом обележавања 160 година Политехничке школе.

Николић је додао да о саставу нове владе треба да се разговара са онима који су ушли у парламент, али и онима који нису, јер, како је истакао, све су то грађани Србије.

Према његовим речима, све оно што треба да уради Александар Вучић, као будући премијер, и ја, заједно, јесу последице онога што се таложило годинама у Србији.

Николић је оценио - "да је свако отклањао по један део не би морало оволико посла да буде пред новом владом", која, како је навео, због тога у прво време неће бити превише популарна".

Николић је рекао и да су избори протекли у демократској атмосфери и да су резултати какве је и очекивао, као и да је погрешио у једном проценту.

"Они који су лоше прошли треба да размисле откуд толика популарност СНС-а, да ли су и сами у томе учествовали. Људи који су заједно са мном почели у вишестраначком систему, а воде неуспешне странке, требало би да размисле о томе", закључио је Николић.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво