Николић: Вучић будући премијер

Александар Вучић ће бити будући премијер, рекао Томислав Николић. Разговоре са новим мандатаром почећу тек после формирања посланичких група у парламенту, напоменуо је Николић.

Председник Републике Томислав Николић рекао је да ће Александар Вучић бити будући премијер, а да ће разговоре са мандатаром нове владе почети тек после формирања посланичких група у Скупштини Србије и разговора с њима.

"Прво морају да се заврше избори, затим да се формирају посланичке групе у Скупштини Србије, а онда ћемо разговарати са свим посланичким групама, иако знам с ким ћу разговарати о мандату", рекао је Николић у изјави новинарима у Крагујевцу где је присуствовао свечаној академији поводом обележавања 160 година Политехничке школе.

Николић је додао да о саставу нове владе треба да се разговара са онима који су ушли у парламент, али и онима који нису, јер, како је истакао, све су то грађани Србије.

Према његовим речима, све оно што треба да уради Александар Вучић, као будући премијер, и ја, заједно, јесу последице онога што се таложило годинама у Србији.

Николић је оценио - "да је свако отклањао по један део не би морало оволико посла да буде пред новом владом", која, како је навео, због тога у прво време неће бити превише популарна".

Николић је рекао и да су избори протекли у демократској атмосфери и да су резултати какве је и очекивао, као и да је погрешио у једном проценту.

"Они који су лоше прошли треба да размисле откуд толика популарност СНС-а, да ли су и сами у томе учествовали. Људи који су заједно са мном почели у вишестраначком систему, а воде неуспешне странке, требало би да размисле о томе", закључио је Николић.

број коментара 21 Пошаљи коментар
(уторак, 18. мар 2014, 07:23) - Milos [нерегистровани]

Odgovor na odgovor za Monarhiju

Kraljevske porodice su neutralne. Oni obavaljaju slicne funkcije kao nas predsednik. Oni jesu zaista od svih gradjana, jer niko ih nebira, oni se rode za to. Takodje ceo zivot se pripremaju za te funkcije. 

(уторак, 18. мар 2014, 00:32) - Nishki [нерегистровани]

Narod je rekao svoje

Da li SNS, osim koalicionim partnerima, "duguje" jos nekima? Nadam se da ne. Zbog toga bi bilo protiv zelje/volje glasaca da se neki propali politicari dovode na vlast iz bilo kojih razloga. Da ih je narod zeleo onda bi ih I izabrao. Ukazali su poverenje jednima a "otkacili" su druge. Crta je povucena! Sve drugo bi bilo nemoralno.
Pozdrav iz CCCCanade.

(понедељак, 17. мар 2014, 21:34) - anonymous [нерегистровани]

Posto

Posto su dobili vecimu sada njima prestoi rezultat nema vise obecanja.

(понедељак, 17. мар 2014, 18:39) - Чича из Шумадије [нерегистровани]

Која промена код људи

Није било давно кад је овај сада двојац, Вучић-Николић, био опозиција и пљувао све редом, лево и десно, сада вољом народа,додуше четвртина бирачког тела... испада једини спас Србије, јесу политичари одавно али се прилагодили и видећемо и осетићемо.
Сада више нема изговора на претходну власт, имате одрешене руке, и морате много брже да радите свој посао, ове скоро две године су биле нека адаптација на власт.

(понедељак, 17. мар 2014, 17:17) - anonymous [нерегистровани]

Огледало

Ај што имамо Путина и Медведева, али имамо и Јулију Тимошенко

(понедељак, 17. мар 2014, 16:34) - anonymous [нерегистровани]

............

mozda nisi znao da predsednik nema nikakva ovlascenja i da nemoze da donosi ni dobro ni zlo Srbiji

(понедељак, 17. мар 2014, 16:26) - anonymous [нерегистровани]

tzv. iznenađenje

Au, kakva vest! Koje "iznenađenje"!

(понедељак, 17. мар 2014, 16:25) - anonymous [нерегистровани]

pitanje

Pa ako vec znas ko je sledeci mandatar sta ima da gubis vreme i razgovaras sa drugim poslanickim grupama a pogotovo sa onima koji ni cenzus nisu presli?

(понедељак, 17. мар 2014, 16:18) - anonymous [нерегистровани]

razgovori

Hm, a zasto da se razgovara sa onima koji nisu usli u parlament? Pa u tom slucaju razgovarajte sa svih 19 lista koliko su ucestvovale na izborima.

(понедељак, 17. мар 2014, 15:28) - anonymous [нерегистровани]

krajnje vreme

je bilo da Dacic ode definitivno iz fotelje premijera.Cestitke Vucicu.