Читај ми!

Селаковић: Очекујем изборе и у Војводини

Уверен сам да ће после убедљиве победе СНС-а на парламентарним изборима, ускоро бити одржани и покрајински избори, рекао за РТС потпредседник напредњака Никола Селаковић. Очекује да ће нова влада бити формирана до 1. маја.

Потпредседник Српске напредне странке Никола Селаковић уверен је да ће после убедљиве победе те странке на парламентарним изборима, ускоро бити одржани и избори за парламент АП Војводине.

"Ови републички избори у нашој северној покрајини показали су сасвим другачију изборну вољу грађана и само онај ко нема апсолутно никаквог политичког слуха може да игнорише такав резултат", рекао је Селаковић гостујући у Дневнику РТС-а.

Према његовим речима, избори у Војводини биће одржани "у догледном и разумном року" и додао да не види разлог да више било ко игнорише "непостојање легитимитета".

Говорећи о формирању нове владе, Селаковић је рекао да верује да ће она бити формирана до 1. маја, али да је од тога важније да се постигне консензус око важних ствари које треба урадити.

"СНС сада има потребну већину и да сам формира владу, али да је потребно да се оствари сагласност око важних ствари које треба урадити, јер у Србији 'није било темељних и суштинских реформи четврт века'", нагласио је Селаковић.

На питање о могућим постизборним коалицијама, Селаковић није рекао с ким ће СНС прво разговарати, али је подсетио на изјаву Александра Вучића да су тој странци битни програми.

"Десио се позитиван потрес на политичкој сцени Србије, нешто што је преструктурирало све снаге. То је разлог што је наш председник рекао - разговараћемо о програму и о плану пута којим Србија треба да иде", рекао је Селаковић.

Напредњаке, подсетио је Селаковић, дели само осам скупштинских места до двотрећинске већине која је потребна и за промену Уставу.

Истакао је да СНС сам може да формира владу, али да је за неке промене потребан шири консензус и подршка неких других странака.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво