Селаковић: Очекујем изборе и у Војводини

Уверен сам да ће после убедљиве победе СНС-а на парламентарним изборима, ускоро бити одржани и покрајински избори, рекао за РТС потпредседник напредњака Никола Селаковић. Очекује да ће нова влада бити формирана до 1. маја.

Потпредседник Српске напредне странке Никола Селаковић уверен је да ће после убедљиве победе те странке на парламентарним изборима, ускоро бити одржани и избори за парламент АП Војводине.

"Ови републички избори у нашој северној покрајини показали су сасвим другачију изборну вољу грађана и само онај ко нема апсолутно никаквог политичког слуха може да игнорише такав резултат", рекао је Селаковић гостујући у Дневнику РТС-а.

Према његовим речима, избори у Војводини биће одржани "у догледном и разумном року" и додао да не види разлог да више било ко игнорише "непостојање легитимитета".

Говорећи о формирању нове владе, Селаковић је рекао да верује да ће она бити формирана до 1. маја, али да је од тога важније да се постигне консензус око важних ствари које треба урадити.

"СНС сада има потребну већину и да сам формира владу, али да је потребно да се оствари сагласност око важних ствари које треба урадити, јер у Србији 'није било темељних и суштинских реформи четврт века'", нагласио је Селаковић.

На питање о могућим постизборним коалицијама, Селаковић није рекао с ким ће СНС прво разговарати, али је подсетио на изјаву Александра Вучића да су тој странци битни програми.

"Десио се позитиван потрес на политичкој сцени Србије, нешто што је преструктурирало све снаге. То је разлог што је наш председник рекао - разговараћемо о програму и о плану пута којим Србија треба да иде", рекао је Селаковић.

Напредњаке, подсетио је Селаковић, дели само осам скупштинских места до двотрећинске већине која је потребна и за промену Уставу.

Истакао је да СНС сам може да формира владу, али да је за неке промене потребан шири консензус и подршка неких других странака.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(понедељак, 17. мар 2014, 19:24) - anonymous [нерегистровани]

e svasta

Pa gospodo kad narod placa mozete kako hocete.Ovi izbori 16marta 10miliona Eura.

(понедељак, 17. мар 2014, 19:07) - anonymous [нерегистровани]

re ucenje

Ne zivim u Srbiju,ali postoji nacin k0ji je samo ponekad veliko ?. Demokratija nije idealna,ali svako ima pravo da govori i da izrazi svoje nezadovoljstvo. Ali kao da postoji neki slogan,ko njie za nas,je protiv..

(понедељак, 17. мар 2014, 18:54) - anonymous [нерегистровани]

učenje

Pa valjda ste i vi, koji niste izašli na izbore nešto naučili. Idući put izađite i glasajte za onog za koga mislite da će najbolje raditi za Srbiju. Mi smo tako uradili ovaj put. I ne zaboravite: demokratija je daleko od idealnog sistema, ali se u dosadašnjoj istoriji čovečanstva pokazao kao najmanje loš. Nije ni ovj put bilo razloga da se durite kao mala deca, izađite, glasajte i uvek imajte na umu: u demokratiji glasovi 100 budala vrede više od glasova 99 pametnih.

(понедељак, 17. мар 2014, 15:18) - anonymous [нерегистровани]

@pobeda

Ma nemoj,znaci svako moze kako neko hoce, a neko drugih da se ne pita za nista?! Demokratija kaze ovako,svako ima pravo da sam sebi izabere,glasao ili ne,svih imaju ljudska prava i pravo na to da kazu sta misle. Inace ispada da je nesto drugo u pitanju. I da su svih glasali nebi bilo drugacije,a izbore svake druge godine,pa i dojadi.

(понедељак, 17. мар 2014, 12:57) - birac [нерегистровани]

pobeda

Vi koji niste izasli na izbore nemojte brinuti ni komentarisati nista ,trebali ste izvrsiti vasu gradansku obavezu,ko ne bira neka cuti,ovoj zemlji trebaju ljudi koji biraju i vode zemlju na pravi put da i mi budemo u svetu priznati.Sta ima neko da kaze nesto ko bojkotuje izbore?

(понедељак, 17. мар 2014, 10:20) - anonymous [нерегистровани]

pametno

Pametne reci Vucica,koje panavlja Selakovic,
i ne zaboravite da vas ja i ostalih 50% koji nismo izasli na izbore pazljivo posmatramo!!!
Ja cestitam Vucicu i SNS na pobedi i kazem da su oni i pored dosta manjkavosti u ovom trenutku najbolji izbor za ogromnu vecinu u Srbiji!