Читај ми!

Интервју Александра Вучића

Нова Влада Србије биће спремна да спроведе реформе, рекао је лидер СНС-а Александар Вучић за РТС и истакао да је о формирању владе спреман да разговара са свима. Најавио је да ће бити спроведене структурне реформе и да ће бити усвојени тешки закони.

Председник СНС-а Александар Вучић изјавио је да ће приоритет будуће владе бити фискална консолидација и структурне реформе, и поручио да ће разговарати са свима и да га у том смислу не занима форма него суштина.

"Нема чекања, разговараћу са председником Србије Томиславом Николићем", рекао је Вучић за РТС и нагласио да ће разговарати и са лидерима СПС-а, ДС-а и НДС-а - Ивицом Дачићем, Драганом Ђиласом и Борисом Тадићем...

"Не интересују ме формалне ствари, занима ме суштина", рекао је Вучић.

Он је казао да разговара са много људи о томе како и на који начин да се спроведе фискална консолидација и структурне реформе, и да се нада да ће се добрим делом наћи решења за предузећа у реструктурирању.

Вучић је рекао да вечерас не може да говори о влади, али је поновио да је спреман да разговара са свима, па и са онима који нису прешли цензус, наглашавајући да свуда има паметних људи који знају да раде.

На питање да ли ту мисли и на Млађана Динкића, Вучић је рекао да није говорио о министарским местима и додао: "То није реално, а оно што није реално просто се не догађа."

Лидер напредњака је навео да је из претходног мандата владе научио да се рад исплати и да људи то поштују.

"Биће много незадовољства различитим одлукама, у то сам сигуран, али и у кампањи смо показали такву дозу одговорности јер смо рекли да не може да се укине солидарни порез. Најлакше је потрошити много више, али шта ћемо онда са будућим генерацијама. Суштина и јесте да сада морамо да радимо за нове генерације, а да не убијемо оне који живе", рекао је Вучић.

"Лично сам спреман и вечерас нисам залуд рекао да ћу више бринути не о следећим изборима него о генерацијама које долазе, и тих речи ћу се и држати", поручио је Вучић.

На питања да ли се могу очекивати можда и промене партнера или персоналне промене у формирању нове владе, Вучић је одговорио: "Биће промена, свакако, и код људи из странке и код неких који ће бити партнери уколико их буде. Увек има изненађења."

Вучић је подвукао да нису много обећавали ни раније, али да су оно што јесу обећали и урадили, и да ће тако бити и сада.

Он је подвукао да је вечерас са напредњацима био и шеик Абдулах бин Зајид, брат шеика Мохамеда бин Зајида, специјални изасланик председника Русије Владимира Путина, представници западњачких народњачких партија и подвукао да се труде да за Србију "извуку" највише што могу.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво