Интервју Александра Вучића

Нова Влада Србије биће спремна да спроведе реформе, рекао је лидер СНС-а Александар Вучић за РТС и истакао да је о формирању владе спреман да разговара са свима. Најавио је да ће бити спроведене структурне реформе и да ће бити усвојени тешки закони.

Председник СНС-а Александар Вучић изјавио је да ће приоритет будуће владе бити фискална консолидација и структурне реформе, и поручио да ће разговарати са свима и да га у том смислу не занима форма него суштина.

"Нема чекања, разговараћу са председником Србије Томиславом Николићем", рекао је Вучић за РТС и нагласио да ће разговарати и са лидерима СПС-а, ДС-а и НДС-а - Ивицом Дачићем, Драганом Ђиласом и Борисом Тадићем...

"Не интересују ме формалне ствари, занима ме суштина", рекао је Вучић.

Он је казао да разговара са много људи о томе како и на који начин да се спроведе фискална консолидација и структурне реформе, и да се нада да ће се добрим делом наћи решења за предузећа у реструктурирању.

Вучић је рекао да вечерас не може да говори о влади, али је поновио да је спреман да разговара са свима, па и са онима који нису прешли цензус, наглашавајући да свуда има паметних људи који знају да раде.

На питање да ли ту мисли и на Млађана Динкића, Вучић је рекао да није говорио о министарским местима и додао: "То није реално, а оно што није реално просто се не догађа."

Лидер напредњака је навео да је из претходног мандата владе научио да се рад исплати и да људи то поштују.

"Биће много незадовољства различитим одлукама, у то сам сигуран, али и у кампањи смо показали такву дозу одговорности јер смо рекли да не може да се укине солидарни порез. Најлакше је потрошити много више, али шта ћемо онда са будућим генерацијама. Суштина и јесте да сада морамо да радимо за нове генерације, а да не убијемо оне који живе", рекао је Вучић.

"Лично сам спреман и вечерас нисам залуд рекао да ћу више бринути не о следећим изборима него о генерацијама које долазе, и тих речи ћу се и држати", поручио је Вучић.

На питања да ли се могу очекивати можда и промене партнера или персоналне промене у формирању нове владе, Вучић је одговорио: "Биће промена, свакако, и код људи из странке и код неких који ће бити партнери уколико их буде. Увек има изненађења."

Вучић је подвукао да нису много обећавали ни раније, али да су оно што јесу обећали и урадили, и да ће тако бити и сада.

Он је подвукао да је вечерас са напредњацима био и шеик Абдулах бин Зајид, брат шеика Мохамеда бин Зајида, специјални изасланик председника Русије Владимира Путина, представници западњачких народњачких партија и подвукао да се труде да за Србију "извуку" највише што могу.

број коментара 32 Пошаљи коментар
(понедељак, 17. мар 2014, 14:29) - anonymous [нерегистровани]

propusti

Sve primedbe na uskracivanje glasackog prava u inostranstvu podrzavam i potvrdjujem. Konzularne sluzbe su NESPOSOBNE a Konzuli bahati i nestrucni. Konzularna sluzba je glavno sredstvo drzave. Dali moze buduci premijer objasniti, kako se odnosi prema ovim desavanjama i zasto se uprava nije dovela u red? Vec decenijama milioni gradjana sa pravom glasanja su iskljuceni od izbora. Kako se to moze u demokratskom drustvu desiti! Za ovaj propust mora neko odgovarati.

(понедељак, 17. мар 2014, 14:10) - anonymous [нерегистровани]

100%

Na cega je G. Vucic ponosan kad od 100% glasaca ima smo 25% za SNS. Nismo mi jedina drzava u koju ce stranci investirati ima drugih jos jeftinijih. Sad ako nesto ne ide vise ne moze pruziti prst i reci to nije nas covek iz SNS vec iz druge partije nego preuzeti odgovornost a za to on nije onaj pravi. Jedna lasta ne cini prolece.

(понедељак, 17. мар 2014, 12:57) - anonymous [нерегистровани]

re: zabranite abortus

Jedva mogu da nahranim i sebe i decu koju sada imam. Ko ce da mi izdrzava jos jedno, bog? Ili mozda ti?

(понедељак, 17. мар 2014, 10:41) - Као и пре две године... [нерегистровани]

Обећања важе до даљег!

100 милијарди страних инвестиција и 100,000 нових радних места!

(понедељак, 17. мар 2014, 10:27) - anonymous [нерегистровани]

Re: Један човек није Србија

A osam godina Tadiceve vladavine vam nije smetalo? 

(понедељак, 17. мар 2014, 10:13) - anonymous [нерегистровани]

Nisam zainteresovan

Mislim da neki sa pravom ukazuju na kadrovske probleme ove stranke. Vecina visokih funkcionera u izjavama samo sto ne kaze "kao sto to nas vodja kaze...". To moze da bude veliki problem ove stranke. Takodje, nas narod je sklon nekom idolopoklonstvu i zato su nam rezulatati izbora sa ovakvim vecinama (Setimo se g. Milosevica, DOS-a i sad SNS-a).Narod je jednostavan - hoce bolji zivot. I ako ga ne dobije, nece ni ovi sada biti dobri. Za takav odnos dosta krivice snose stranke koje gledaju da se uvuku pod kozu glasacima i svasta obecavaju.

(понедељак, 17. мар 2014, 09:59) - Мирослав. Краг. [нерегистровани]

Један човек није Србија

Иста прича скоро 2 године, углавном обећања, прелази у досаду, на путу смо да постигнемо све земаљске циљеве (Бг на води, Бг-Солун, Ер Србија, ЕУ, УАЕ, паре са свих страна...) како је почело, следећи циљеви, летовање по Месецу.

Изгледа да је Србија спала на једну особу, јесте мајстор за народне масе али и те масе воле да живе боље...
Сад је Вучић Бог и батина у Србији, брзо ће се видети, јели ово наставак познатих бајки.

(понедељак, 17. мар 2014, 09:34) - anonymous [нерегистровани]

Re: Kako

Od 2000. do 2012. vam to nije smetalo?

(понедељак, 17. мар 2014, 09:29) - anonymous [нерегистровани]

Re: Samo cvrsto???

Cestitam Vucicu i SNSu na pobedi, a sto se tice abortusa pitam ko ima pravo ubije novi zivot? Novi zivot je njeno telo? Ovo je slika vremena u kome zivimo i svesti ljudi koji hodaju Zemljom. Nema vizije, nema svesti, nema odgovornosti. Dobar je Bog koji nas trpi! Pitanje samo, dokle ce nas trpeti?

(понедељак, 17. мар 2014, 09:26) - anonymous [нерегистровани]

Bankarski zakon

Odmah doneti zakon protiv zelenaškoh kamata