Читај ми!

Страначка реаговања на процену изборних резултата

Представници партија, удружења и коалиција које су учествовале на парламентарним изборима у Србији коментарисали су објављене прелиминарне резултате.

Из партија, коалиција и удружења који су учествовали на парламентарним изборима у Србији стижу реаговања на објављене прелиминарне резултате.

Победа коалиције око СНС-а значајна је и важна за Србију и њене грађане, због прокламованих програмских циљева који морају бити испуњени, оценио је председник СПО-а Вук Драшковић.

"Најважније је убрзано спровођење Бриселског споразума, европске реформе, борба против корупције и криминала, корените економске реформе, демонтирање центара моћи служби безбедности из времена Слободана Милошевића, европске рефоме тих служби и откривање свих злочина државног терора над грађанима и суседима, као и државне пљачке грађана и целе државе", оценио је Драшковић у писаној изјави.

Посланици са листе НДС-а, ЛСВ и "Заједно за Србију" ће бити опозиција, али смо спремни да подржимо добре пројекте, саопштили су вечерас лидер ЛСВ и Заједно за Србију Ненад Чанак и Душан Петровић.

Потпредседник ЛСВ-а Бранислав Богарошки поручио је да су се након прелиминарних резултата променили односи у демократском блоку Србије, те да је вођа демократске опције са 7,76 одсто гласова постала коалиција окупљена око НДС-а и ЛСВ-а.

Председник СВМ-а Иштван Пастор рекао је да СВМ рачуна на седам посланичких места у Скупштини Србије. Пастор је изразио задовољство постигнутим успехом и додао да је СВМ "један од победника" данашњих избора.

Лидер Партије за демократско деловање Риза Халими рекао је да је задовољан резултатом који је та партија остварила. 

Лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић, чија странка, према првим прелиминарним резултатима, није обезбедила улазак у парламент, рекао је да су резултати гласања изненађење само за људе "који не знају у каквој Србији живе".

На следећим изборима ће ЛДП бити јачи за све оне који данас нису гласали, јер су одустали од политике, рекао је Јовановић, додавши да жели да верује да Србија данас није погрешила.

Лидер ДСС-а Војислав Коштуница рекао је да није задовољан резултатима избора, да су они разочаравајући, али да је задовољан што је та странка ушла у Скупштину града Београда.

Коштуница је на конференцији за новинаре рекао да се после данашњих избора политичка мапа Србије променила и да подсећа на "почетак деведесетих година, с разликом што су два главна актера променила места".

Лидер УРС-а Млађан Динкић честитао је СНС-у на победи и истакао да је убеђен да са политиком стезања каиша грађани Србије немају чему добром да се надају. Надамо се да ће неке од наших идеја прихватити, каже Динкић додајући да ако се настави са стезањем каиша неће моћи да се повећају плате и пензије. 

Носилац изборне листе "Доста је било" Саша Радуловић захвалио се свим бирачима који су подржали ту листу и учествовали у кампањи, наводећи да посао те групе грађана тек почиње.

СРС је саопштио да у Скупштину Србије нису ушли српски радикали, "Образ" и "Наши", те да тако у парламенту неће бити "онај аутентични дух српског народа".

Покрет "Двери", који је вечерас успоставио импровизовани "медија центар" на улици надомак седишта РИК-а, признао је да није прешао цензус на ванредним парламентарним изборима.

Циљ који смо себи зацртали, а то је да нас грађани Србије упознају, једним делом је остварен, саопштила је "Трећа Србија" која је први пут учествовала на изборима. 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво