Читај ми!

Гласање на Косову на двадесетак локација

На Косову ће у недељу бити отворено десет бирачких центара и петнаест огранака у којима ће грађани моћи да гласају, рекао портпарол ОЕБС-а Никола Гаон. У бирачке спискове на Космету уписано 107.958 бирача, а гласаће се у 17 општина. Бројање гласова обавиће бирачки одбори у Врању и Рашки.

Портпарол Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) Никола Гаон рекао је да ће у недељу на Косову бити отворено десет бирачких центара и петнаест огранака у којима ће грађани моћи да гласају.

Гаон је у изјави Танјугу рекао да ће центри и огранци бити отворени од 7 до 20 часова и да ће у њима укупно бити присутно 400 представника ОЕБС-а који ће омогућити људима са правом гласа да своје право искористе.

Из РИК-а је раније саопштено да ће у недељу на парламентарним изборима на Косову и Метохији моћи да се гласа на 90 бирачких места и то на двадесет локација, као што је било на изборима 2012.

На северу Косова ће, према речима портпарола ОЕБС-а, бити отворена четири центра са седам огранака.

Гаон је рекао да је гласачке материјале ОЕБС већ преузео од Републичке изборне комисије и да ће сви материјали по завршетку гласања бити враћени у Врање и Рашку на даљу обраду.

Портпарол ОЕБС-а на Косову нагласио је да ова организација неће бројати гласове са недељних парламентарних избора који ће бити организовани и на Косову, и да је за безбедност задужена косовска полиција.

Гаон је напоменуо да је све бирачке материјале укључујући бирачке спискове обезбедила Републичка изборна комисија.

У бирачке спискове на Косову и Метохији уписано је 107.958 бирача, а гласаће се у 17 општина. Бројање гласова обавиће бирачки одбори у Врању и Рашки, према договору са ОЕБС-ом, који ће обезбедити и транспорт изборног материјала.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво