Читај ми!

Тодорић: Хоћемо да видимо надлежности ЗСО

ДС подржава имплементацију Бриселског споразума у пуној мери и не жели да верује да је он био само куповина времена до избора на КиМ, рекао Владимир Тодорић. Желимо да видимо када ће бити формирана ЗСО и које ће надлежности имати, истиче Тодорић.

Члан Председништва Демократске странке Владимир Тодорић рекао је да та странка подржава имплементацију Бриселског споразума у пуној мери и да не жели да верује да је он био само куповина времена до избора на Косову и Метохији.

Тодорић је, на конференцији за новинаре у Косовској Митровици, рекао да је политика ДС-а према косовском питању таква да подржавају Бриселски споразум, и да желе да виде када ће бити формирана Заједница српских општина и које ће бити њене надлежности.

"Желимо да видимо када ће бити формирана ЗСО, када ће бити донет Уставни закон за спровођење Бриселског споразума и које ће бити надлежности ЗСО - да ли ће она бити више од канцеларије са заставом испред зграде и како ће то функционисати, и да ли ће обухватати општине јужно од Ибра", рекао је Тодорић.

"Ми не желимо да верујемо у то да је Бриселски споразум био једна куповина времена до избора на КиМ и да после тога није толико битна његова имплементација", подвукао је функционер ДС-а.

Он је рекао да ДС не подржава независност Косова и Метохије, али да треба градити политику да треба наћи посебно решење за КиМ, да се омогући суживот и функционисање.

"Уколико не функционише косовска држава на овом подручју севера Косова, а не функционише ни стопостотно систем Републике Србије, ми морамо опет направити неки систем, не смемо направити вакуум, не сме постојати безвлашће где ће се неки снаћи боље, а неки лошије, где ће постојати лов у мутном", рекао је Тодорић.

Потпредседница Демократске странке Весна Мартиновић и кандидаткиња за народног посланика истакла је да не треба да се зажмури пред оним што је овде свакодневни живот где се, како је оценила, сваког дана по једно право више ускраћује, и да о томе у Србији мора да се зна и говори.

"Ми немамо право да ћутимо. То нису питања која се тичу само странака, то су надстраначка питања, то су људска питања. Када неко падне на улици и буде повређен, ви не питате из које си странке него га питате како могу да ти помогнем, да ли те нешто боли", рекла је Мартиновићева.

Како је истакла, такав треба да буде и став Србије и ДС ће заиста учинити све, било као опозициона било као владајућа странка, да тако и буде у будућем периоду и да се нека лоша правила и лоши обичаји из претходног периода убудуће мењају.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво