Читај ми!

Антић: Брига за најстарије један од приоритета

Брига за најстарије биће један од приоритета коалиције СПС-ПУПС-ЈС, каже кандидат те коалиција за градоначелника Београда Александар Антић.

Кандидат Коалиције СПС-ПУПС-ЈС за градоначелника Београда Александар Антић данас је на отварању клуба за старије грађане на Вождовцу, нагласио да ће брига за најстарије бити један од приоритета те коалиције.

Антић је подвукао да су за протеклих пет година успели да отворе 22 таква објекта у Београду, а данашњем отварању је присуствовао и његов коалициони партнер из ПУПС-а Милан Кркобабић.

"Заједно са Миланом Кркобабићем, унели смо елементе хуманости и социјалне одговорности у политику развоја Београда. Пре нас, таквих облика старања о најстаријим и најугроженијим грађанима није било у граду", поручио је Антић.

Он је нагласио да је та коалиција практично направила нови концепт социјалне политике и додао да та пракса мора да се настави.

"Пре нашег уласка у локалну власт те политике није било, није постојала. Ако ми сутра не будемо део тима који ће водити Београд, гарантујем да либералне и десничарске странке сигурно тај концепт неће ставити у врх својих приоритета", упозорио је Антић.

Заменик председника Партије уједињених пензионера Србије Милан Кркобабић рекао је да је брига о старима окосница социјалне политике коалиције СПС-ПУПС-ЈС.

"Брига о старијим суграђанима, о њиховом социјалном животу и хуманост према старим родитељима, окосница су наше коалиције", казао је Кркобабић.

Он је казао да коалиција неће дозволити даље урушавање система социјалне заштите и здравственог осигурања.

"Пензије морају да прате плате и здравствена заштита мора бити доступна за све грађане", додао је Кркобабић.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво