Читај ми!

Покрет социјалиста: Гласајте за будућност

Глас за листу "Александар Вучић - Будућност у коју верујемо" на предстојећим изборима, је глас за будућност, веру у боље сутра и глас за Србију, саопштава Покрет социјалиста.

Покрет социјалиста позвао је данас грађане Србије да гласају за листу "Александар Вучић - Будућност у коју верујемо" ту странку на редстојећим изборима 16. марта, јер је то глас за будућност, веру у боље сутра и глас за Србију.

Како се наводи у саопштењу глас за листу на којој се налази та странка јесте глас да се радници врате у фабрике из којих су отпуштени, да мајке да рађају децу без страха да ли ће их то коштати посла, да школска дворишта буду пуна деце која се баве спортом и која су васпитана да поштују, воле и деле...

Глас за ту листу, како се наводи у саопштењу, јесте глас за студенте који могу бесплатно да се школују и добију једнаку шансу за успех, да сељачко дете буде доктор, адвокат, научник, да деца сама могу да шетају улицом, да њихови родитељи не морају да страхују сваки пут када они напусте кућу...

"Гласамо, и дајемо глас због свих оних који више немају снаге,који су изгубили наду, нашом победом желимо да им вратимо ту наду, ту веру у боље сутра. Гласамо за будућност, будућност у коју верујемо.Гласамо за Србију", поручује се у саопштењу.

Предат предлог закона о раду

Покрет социјалиста саопштио је да је Влади Републике Србије и Радној групи за израду Закона о раду предао свој предлог тог закона и да је затражио да буде увршћен у документа на основу којих ће бити израђено ново законско решење.

"Покрет социјалиста је једина партија левице која се супротставила нацрту закона о раду који је предложило Министарство привреде, на чијем је челу био тадашњи министар Саша Радуловић, оценивши да је нацрт толико лош да га не вреди побољшавати амандманима, већ га треба у потпуности одбацити", пише у саопштењу.

Како наводе, њихов предлог закона о раду садржи значајна побољшања радно правног статуса запослених, од повећања овлашћења инспекције рада и Националне службе за запошљавање, до кривичне одговорности послодаваца који запосленима не исплаћују зараде и могућности запослених да своје неисплаћене зараде наплате блокадом текућег рачуна послодавца.

"Покрет социјалиста је Влади предложио да се за члана Радне групе за израду закона о раду именује Душан Петровић, члан Радне групе Политичког савета ПС која је радила на предложеном тексту Закона", наведено је у саопштењу.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво