Грубјешић: Отерали су "Такату", неће моћи "Тојоту"

Јапанска компанија "Таката" одустала од доласка у Србију због одлуке владе да више не даје подстицаје за запошљавање, тврди Сузана Грубјешић и поручује да УРС неће дозволити да се то догоди с "Тојотом" која жели да инвестира.

Кандидаткиња Уједињених региона Србије за градоначелницу Београда Сузана Грубјешић каже да је јапанска компанија "Таката" одустала од доласка у Србију због одлуке владе да не омогући подстицаје за запошљавање, али да УРС неће дозволити да се то догоди с "Тојотом" која жели да инвестира.

Како се наводи у саопштењу УРС-а, Грубјешић је на скупу те партије у Обреновцу рекла да је "Таката" одустала од доласка у индустријску зону те општине и уместо тога погоне отворила у Мађарској.

"Отерале су их одлуке Владе која није хтела да им омогући подстицаје за запошљавање, што је Мађарска урадила. Фабрика је требало да упосли 1500 радника", рекла је кандидаткиња Уједињених региона Србије.

Грубјешић је истакла да у целој Србији данас ради 200 компанија које су дошле захваљујући политици подстицаја коју су спроводили људи из Уједињених региона Србије и од којих живи 70.000 породица.

"То желимо да урадимо и у Београду. Само тако сређена индустријска зона у Обреновцу неће остати празна", нагласила је Грубјешићева. 

"Успели су да отерају 'Такату', али неће успети да отерају 'Тојоту' и многе друге који желе да дођу и инвестирају", рекла је Сузана Грубјешић.