Читај ми!

Ружић: Бриселски споразум гаранција новог почетка

Бриселски споразум је цивилизацијско достигнуће које свим народима мора доносити европске вредности, рекао функционер СПС-а Бранко Ружић у Призрену. У разговору са младим богословима, Ружић поручио да су они драгуљ и гаранција опстанка Србије на КиМ.

Председник Извршног одбора Социјалистичке партије Србије Бранко Ружић, приликом посете Богословији у Призрену, изјавио je да је Бриселски споразум гаранција новог почетка и основ за креирање социјално праведне политике оријентисане ка људима.

"Бриселски споразум је цивилизацијско достигнуће које свим народима мора доносити европске вредности, а не одузимати стабилност, социјалну правду, економски просперитет и право на безбедно окружење и будућност", рекао је Ружић у разговору са младим богословима.

Са друге стране, како је упозорио, идеја о формирању војних снага Косова је антицивилизацијска, непотребна и не доприноси разумевању.

"Надам се да ће наши европски и приштински партнери имати ове чињенице у виду", рекао је Ружић.

Како је истакао, 36 ученика Богословије су српски пупољак у Призрену, луча Српске православне цркве на Косову и Метохији, и нада да ће Душанов престони град бити оно што је био некада.

"Ово је драгуљ и гаранција опстанка Србије и српске младости на КиМ. Призренска богословија кроз историју је едуковала четири наша патријарха и најпрестижнија је богословија је коју су наша црква и народ икад имали. Призренска богословија преживела је много неправди и паљења и уништавања али увек је ницала као феникс из пепела", рекао је Ружић и најавио да ће крајем ове или почетком следеће године та установа бити рестаурирана.

Ружић је ђацима Богословије донео табле и кошеве за кошарку, рекете за стони тенис и шаховске комплете које је прибавио Републички завод за спорт.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво