Читај ми!

Јовановић: Војвођани не смеју да дају глас Тадићу

Војвођани не треба да дају свој глас председнику Нове демократске странке Борису Тадићу, јер он то не заслужује, рекао лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић у Зрењанину.

Председник Либерално демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић изјавио је данас у Зрењанину да Војвођани не треба да дају свој глас председнику Нове демократске странке Борису Тадићу, јер, како је навео, он то не заслужује.

"Шеснаестог марта треба казнити све оне који су одговорни за пропаст земље, који су земљу водили и који су шансе прокоцкали. Сви су били на власти, а оно што желимо јесте да заједно са људима отворимо простор за свакога у Војводини и Србији ко мора бити ангажован како би живот био бољи", рекао је Јовановић.

Према његовим речима, Војводина има велики потенцијал који би требало искористити како би се покренуло читаво друштво.

"Али, нико нема монопол ни право да Војводину сматра искључиво својом, као што се уосталом не понашамо ни ми у Београду када говоримо о Србији", додао је Јовановић.

Председник ЛДП-а је казао да не може да покреће војвођанске фабрике, већ да то могу људи који у Војводини живе.

"Не знам да је неко у Зрењанину гласао да му живот буде овакав какав је данас, да 40 одсто људи нема посао, да гледамо у леђа својој деци која од нас одлазе, да страхујемо за безбедност када смо на улици и да живимо без могућности да утичемо на свакодневни живот", рекао је Јовановић.

ЛДП осуђује вандализам у Војводини

Потпредседник Либерално демократске партије Бојан Ђурић осудио је данас вандалске активности усмерене против те странке у Војводини.

"Бестидно је понашање Бориса Тадића који је ангажовао Ненада Чанка и његове активисте који су ноћас по Војводини као вандали исписивали и лепили глупости, вређајући ЛДП по билбордима широм Војводине", истакао је он у саопштењу додајући да је ЛДП од јутрос у "маратону" по целој Војводини.

Ђурић је рекао да је згрожен "оваквим примитивизмом тих Тадићевих извршилаца прљавих радова, као и сви људи са којима се среће у Зрењанину, Кикинди и другим градовима и местима у Војводини".

У оквиру "Маратона за Војводину" представници ЛДП ће данас обићи десет војвођанских градова.

"Њихове пароле су шешељевске, вулгарне и типичан су израз хаоса и панике у коју су упали. Сада су им остали графити и налепнице, пошто су претходно од милионске подршке грађана стигли до потуцања на листама које изгледају као збегови политичара којима није остало ништа", навео је Ђурић И поручио да ништа неће зауставити ЛДП, па ни ноћни кукавички вандализам Тадића, који наређује уцењеним узурпаторима некадашње ЛСВ нападе на ЛДП.

Ђурић је оценио да ништа не може да сакрије чињеницу да Борис Тадић и Душан Петровић немају никакве шансе у Војводини. Он је рекао да су они продали војвођанске интересе, и да је зато логично што данас њима нису проблем ни Дачић, Вучић, ни Двери, ни Коштуница, него ЛДП.

"Сувише су лењи и спори да би нам одговорили политиком. Сувише су уплашени да би као озбиљни политичари ушли у било какву озбиљну расправу. Зато им преостаје само овакав кукавичлук и вандализам. Нећемо им узвраћати, узвратиће им Војвођанке и Војвођани у недељу на изборима. Тада ће бити послати у политичку пензију", уверен је Ђурић.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво