Пошта: За кашњење криве локалне самоуправе

Јдини разлог евентуалног неблаговременог достављања листића са обавештењем о месту и времену гласања може да буде кашњење локалних самоуправа са предајом материјала, саопштила је "Пошта Србије".

Јавно предузеће "Пошта Србије" саопштиле су да уредно и благовремено грађанима испоручују листиће са обавештењем о месту и времену гласања, и да једини разлог евентуалног неблаговременог достављања може да буде кашњење локалних самоуправа са предајом материјала.

Иако је рок за достављање обавештења о гласању на изборима 16. марта истекао у понедељак у поноћ, грађанима из многих београдских општина листићи нису стигли на кућну адресу, а, у одговору на питања Танјуга, служба за односе с јавношћу "Пошти Србије" истиче да се листићи достављају оном динамиком и редоследом како су поједине локалне самоуправе потписивале уговоре за дистрибуцију овог материјала са радним јединицама поште, широм Србије.

"Овим путем 'Пошта Србије' апелује на преостале локалне самоуправе да у што краћем року доставе своје листиће, као и да то не раде самостално јер једино
'Пошта Србије' може да гарантује за рокове и квалитет достављања листића", поручују из тог предузећа.

Из "Поште Србије" негирају да је у овом поступку било икаквих пропуста од стране тог предузећа.

Иначе, од укупног броја гласача на територији државе, "Пошта Србије" је уговорила са локалним самоуправама дистрибуцију око 4,5 милиона листића.

На питање да ли се неко из локалних самоуправа јавио да укаже на пропуст који је настао у дистрибуцији листића, у "Пошти Србије" одговарају да постоји стална комуникација са локалним самоуправама и да се ради на отклањању недостатака који се односе на неправилно адресовање и низак квалитет одштампаног материјала којим се тешко рукује.

Како објашњавају у том предузећу, дистрибуција листића представља резервисану услугу поверену јавном поштанском оператору, то јест "Пошти Србије" у складу са Законом о поштанским услугама, а услуга се обавља тек по склопљеном уговору, у складу са ценовником на који је сагласност дала Влада Србије.

"Напомињемо да су локалне самоуправе овај пут овлашћене да саме потписују уговоре о уручењу обавештења о дану и времену одржавања избора. ЈП 'Пошта Србије' је одговорило на све захтеве заинтересованих локалних самоуправа и склопило уговоре о уручењу предметних обавештења које грађанима уручујемо уговореном динамиком, односно када нам локалне самоуправе доставе материјал за испоруку који штампају код трећих лица", објашњавају у том предузећу.

Грађани који нису добили обавештење без обзира на то они могу да остваре бирачко право ако се на дан гласања појаве на бирачком месту са важећим документом.

Они који не знају ком бирачком месту припадају имају две опције - да контактирају општину на којој живе и информишу се директно или да на интернет порталу Министарства правде и државне управе провере да ли су уписани у Јединствени бирачки списак и где могу да гласају.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво