Угљанин: Очекујем гласове и Бошњака и Срба

Бошњаци у Србији имају многа права, али не и механизам да их остварују, рекао лидер СДА Сулејман Угљанин. Истиче да ће тај механизам бити посланичка група у будућем сазиву Скупштине, као и да, осим гласова Бошњака, очекује и гласове Срба на изборима 16. марта.

На промоцији посланичке листе Странке демократске акције Санџака њен председник и носилац листе Сулејман Угљанин рекао је у Пријепољу да Бошњаци у Србији имају многа права, али не и механизам да их остварују.

Тај механизам ће бити посланички клуб у будућем сазиву Скупштине Србије, који ће моћи да предлаже прописе за остваривање права која Бошњаци имају као национална мањина.

"Посланички клуб је пет кандидата са наше листе или 10 санџачких посланика", рекао је Угљанин.

Како је истакао, поносан је на концепт одрживог развоја недовољно развијених подручја у Србији, на којем су радили његово министарство и Канцеларија Владе Србије.

"Тај концепт је постављен на научној основи и стављен у европске оквире. Ми смо са просечним буџетом за недовољно развијена подручја од око пет милиона евра годишње урадили далеко више од многих министарстава која су имала много више пара", рекао је Угљанин.

"Стога на предстојећим изборима очекује гласове пре свега Бошњака, али и Срба из Санџака јер је ово наша заједничка кућа. Очекујем и гласове из 48 недовољно развијених општина у Србији јер је у њима видљив резултат мог рада у Влади", рекао је Угљанин.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво