Читај ми!

Ђилас: Само конкретне идеје могу донети помак

Сигуран сам да људи схватају да се од лажних обећања не може живети и да само конкретне идеје могу донети било какав помак набоље, каже лидер ДС-а Драган Ђилас. Та странка ће у среду, на 11. годишњицу убиства Зорана Ђинђића, организовати шетњу у Београду.

Демократска странка ће у среду, 12. марта, на 11. годишњицу убиства премијера и лидера странке Зорана Ђинђића организовати шетњу у Београду, а уједно ће на Тргу републике бити одржан и завршни предизборни скуп.

Како је за агенцију Бета рекао председник ДС-а Драган Ђилас, после конвенције на централном београдском тргу биће организована шетња такозваном "медијском трасом" кроз центар града.

"Да покажемо колико нас има, да смо спремни да се боримо за наша уверења и да за ове 24 године од њих нисмо одустали. Желимо да на примерен начин обележимо и 11 година од убиства јединог човека који је Србији дао више него што је Србија њему дала", рекао је Ђилас.

Говорећи о изборима, Ђилас је напоменуо да је оптимиста и да је сигуран да грађани Србије виде куда земља иде.

"Сигуран сам да људи схватају да се од лажних обећања не може живети и да само конкретне идеје - развојне, политичке и економске могу донети било какав помак набоље", закључио је Ђилас.

ДС за несметан развој Војводине 

На предизборној конвенцији у Новом Саду, Драган Ђилас је изјавио да се ДС залаже за аутономију Војводине и за несметан развој те покрајине.

"Треба пустити Војводину да се развија, јер ако је добро Војводини, добро је и Београду, ако је добро Београду, добро је и Србији", рекао је Ђилас у клубу "Квотер". Он је навео да односи између централе ДС-а и покрајинског одбора странке никада нису били бољи него данас.

Ђилас се успротивио продаји обрадивог земљишта у Војводини компанији "Ал Дахра" из Уједињених Арапских Емирата. 

"ДС никада неће прихватити да се наша богата земља продаје богатим шеицима. Знамо ми сами шта да радимо с том земљом, она је наша велика шанса за производњу и извоз хране", казао је Ђилас.

Поновио је да ДС не жели да буде "привезак" Српској напредној странци и њеном лидеру Александру Вучићу. "ДС може да буде или прва у влади или прва у опозицији, а никада Вучићев привезак", поручио је Ђилас.

Заменик председника ДС-а Бојан Пајтић рекао је да је Војводини доста "понижавања" од стране републичких власти.

"ДС штити права ЛГБТ популације"

Драган Ђилас је рекао да је ДС учинио много у заштити права припадника ЛГБТ популације и да ће у наредном сазиву Скупштине Србије тражити да се поднесе извештај о онима због чијих претњи је отказана "Парада поноса" у Београду, саопштила је ГСА.

Ђилас је у одговору на упитник Геј стрејт алијансе, рекао да ће посланици ДС-а у парламенту водити дијалог са ЛГБТ заједницом ради заједничког предлагања решења за проблеме са којима се сусреће та друштвена група.

"Демократе, као странка левице, подржавају правно регулисање имовинских односа и других питања од значаја у истополним заједницама о чему се скоро изјаснио и њихов ресорни одбор", истакао је Ђилас.

Лидер ДС-а је позвао ЛГБТ особе да на изборима гласају за ДС јер је он привржен поштовању, примени и гарантовању људских права.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво