Треће повлачење са изборне листе ДС-a

Изборна листа Демократске странке остала је без још једног кандидата за посланика. Након повлачења кандидатуре Мирјане Јевремовић из Крушевца, листа "Са Демократском странком за демократску Србију" има 247 кандидата од првобитно предложених 250.

Решењем Републичке изборне комисије, Мирјана Јевремовић из Крушевца од вечерас више није кандидат за посланика на листи "Са Демократском странком за демократску Србију". Та листа сада има 247 кандидата за посланике од првобитно предложених 250. 

РИК је на ранијим седницама донео истоветна решења за Радослава Миловановића из Кучева и Тамару Трипић из Београда.

Јевремовић се на листи кандидата налазила на 245. месту и то место ће, као и 170. где је било име Трипићеве и 86, на којем је писало име Миловановића, остати празно.

Председник РИК-а Дејан Ђурђевић поновио је раније дато објашњење да Закон о избору народних посалника не предивиђа ситуацију да кандидат за посалника повуче кандидатуру после проглашења листе, али да та могућност постоји у Закону о локалним изборима.

У Образложењу решења које је дато када су Трипић и Миловановић повукли кандидатуре, наведено је да Закон о избору народних посланика садржи правну празнину, али да Закон о локалним изборима предвиђа да након проглашења изборне листе канидат за одборника може одустати од кандидатуре и у том случају подносилац листе нема право да предложи другог кандидата одборника.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се