Читај ми!

Кампања ГСА, "Твој глас, твоје сутра"

Геј стрејт алијанса питала функционера СПС-а Бранка Ружића о правима ЛГБТ особа. Ружић је одговорио, преноси ГСА, да права ЛГБТ особа не смеју да буду тема кампање ради освајања гласова, већ део напора да се искорени дискриминација.

У оквиру своје кампање "Твој глас, твоје сутра", Геј стрејт алијанса питала је функционера Социјалистичке партије Србије Бранка Ружића о његовим ставовима када су у питању људска права ЛГБТ особа у Србији, саопштило је ово удружење. Ружић је одговорио, преноси ГСА, да људска права ЛГБТ особа не смеју да буду тема изборне кампање ради освајања гласова.

Тим кампање "Твој глас, твоје сутра", коју спроводи ГСА, питао је Ружића о његовим ставовима о људским правима ЛГБТ особа у Србији.

Ружић је одговорио, како преноси ГСА, да "Устав Србије гарантује равноправност свих њихових грађанки и грађана", а да "ЛГБТ заједница у Србији "треба да схвати да има много више савезника него што тренутно мисли".

"Ако желимо да Србија буде земља за све нас, у којој ће важити владавина права, онда морамо да обезбедимо да ЛГБТ особе, као и сви други грађани и грађанке, уживају сва Уставом и међународним нормама гарантована права, поготову узимајући у обзир одлучност велике већине наших грађана да Србија уђе у ЕУ", рекао је Ружић, преноси ГСА.

Ружић је нагласио, наводи се у саопштењу, да питање положаја ЛГБТ особа не сме да постане питање на ком се испразним политичким причама јуре гласови у предизорном периоду.

Навео је, како се додаје, и да питање положаја ЛГБТ особа треба да постане део заједничког напора да се у Србији искорени насиље и дискриминација.

Ружић је додао и да су "конкретна дела на побољшању положаја жена, Рома, националних мањина, особа са хендикепом, ЛГБТ особа и свих угрожених у нашој земљи једина исправна политика људских права".

"ЛГБТ заједница у Србији треба да схвати да има много више савезника него што тренутно мисли и да су државни органи Србије много спремнији, него пре само кратког времена за сарадњу на решавању њених проблема", закључио је Ружић, наводи се у саопштењу.

ГСА је покренула кампању "Твој глас, твоје сутра", чији је циљ да се политичке странке и групације које учествују на републичким изборима изјасне о питањима везаним за људска права, међу којима су и људска права ЛГБТ особа.

Циљ кампање и да се позову ЛГБТ особе и њихови пријатељи, рођаци и родитељи да учествују на изборима.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво