Јовановић: Лудост је бежати од реформи

Храброст је, тачније лудост, не ићи у реформе, јер оно што нас у том случају чека било би страшно, рекао је Чедомир Јовановић. Лидер ЛДП-а је навео да ће та партија 17. марта са онима који су спремни да уђу у промене, кренути у борбу не за партије и функције већ у посао стварања боље државе.

Лидер Либерално демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је да је време да та странка покаже како треба водити државу и привреду, и додао да је он показао шта зна на примеру "Фиделинке" из Суботице.

Јовановић је изјавио да је лудост бежати од реформи и да је та странка гарант успеха и бољег живота у Србији.

"Храброст је, тачније лудост, не ићи у реформе, јер оно што нас у том случају чека било би страшно. Зато ЛДП у свакој власти у којој ће бити то неће дозволити. Зато је ЛДП гарант реформи и гарант успеха и гарант бољег живота", рекао је Јовановић радницима у Смедереву.

Он је нагласио да је време да ЛДП покаже како треба водити земљу, привреду и индустрију и истакао да су радници Србије и Смедерева кривицом претходних власти од симбола успеха постали симбол тешког живот, муке, стрепње и неизвесности.

"Ја сам показао да знам - једну фабрику, која је пропадала, у којој радници нису примали плате, Фиделинку, ставио сам на ноге. Тамо сада 500 људи, 500 породица обезбеђује себи за поштен живот. И ја знам шта је рад, и шта је потребно за то да се заради, и ја сам тамо са њима и они са мном", казао је Јовановић.

Јовановић је навео да ће ЛДП 17. марта са онима који су спремни да уђу у промене, кренути у борбу не за партије и функције већ у посао стварања боље државе.

"Ако треба да бирамо између промена у овој земљи и живота по старом, хајде онда да поздравимо и Дачића, и Кркобабића, и Палму, све који су одговорни за Србију каква је данас", рекао је Јовановић.

Лидер ЛДП је напоменуо да мора да се донесе нови Закон о раду и истакао да грађани не смеју да дозволе да буду уплашени "некаквим страшним сценаријама некаквих страшних реформи које ће ударити по поштеном, радном свету".

"То је прича Дачића, који већ практично четврт века, како је на власти, заједно са својом странком, на разне начине уништава привреду ове земље. Ево, само ових недеља и месеци, погледајте Галенику, погледајте Дунав осигурање, погледајте Универзал банку, па Србијагас и бахатост његовог потпредседника Бајатовића који се хвали да га на месту директора не држи Србија него Русија", рекао је Јовановић.

"Сетите се само да су он и његова странка једини који су на власти уназад више од двадесет пет година, и како сте свих тих година живели", навео је Јовановић.

Према његовим речима, досадашњи Закон о раду био је "закон о нераду", није штитио раднике него нераднике и додао да зна да је огромна већина Срба жељна само једног - прилике да поштено ради и заради.

"Треба нам закон који ће поштен рад, у поштеним условима, поштено да плати. И за такав закон влада у којој ће бити ЛДП добиће подршку синдиката, добиће подршку радника и добиће подршку Србије. Време је да Србија оствари прилику коју има", рекао је лидер ЛДП.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво