Читај ми!

Проглашена листа СВМ

Републичка изборна комисија прогласила је изборну листу Савеза војвођанских Мађара. Предизборна кампања и у Београду, чим листа буде проглашена, што се очекује већ сутра, најавио СВМ.

Представници Савеза војвођанских Мађара предали су посланичку листу за парламентарне изборе, изразивши уверење да ће их подржати не само припадници мађарске националности већ и сви остали грађани којима је стало да на политичкој сцени чују "нормалне реченице".  РИК је вечерас прогласио изборну листу СВМ-а.

После предаје листе РИК-у, председник СВМ Иштван Пастор рекао је да је за нешто више од три дана сакупљено око 13.000 потписа "што је потврда да се и на политичкој сцени Србије исплати бити поштен, храбар и одговоран".

"Потписали су Мађари, али и они људи којима је пре свега стало до тога да се нормалне реченице чују на политичкој сцени и које су испуњење таквих жеља видели у СВМ као круцијалној политичкој партији", рекао је Пастор.

Према његовим речима, створени су сви предуслови да листа СВМ са 250 посланичких кандидата буде проглашена сутра и да од тада почне и званична предизборна кампања.

Пастор очекује и да ће листа СВМ освојити "онолики број гласова како би задржала пет посланичких мандата у Скупштини Србије, колико их је имала и у прошлом сазиву".

"Неће бити лако јер је, по претпоставкама, потребно више гласова за један мандат него што је то било на изборима 2012", рекао је Пастор, изразивши уверење да ће СВМ освојити већи број гласова него на претходним парламентарним изборима.

Према његовим речима, програм СВМ садржи класичне елементе које заступа као мањинска странка, "али су ту они елементи који прелазе круг мањинског политизирања".

Пастор је објаснио да су та питања у вези са економијом, социјалним и здравственим системом, почетком преговора са ЕУ, променом Устава односно "у вези са свим што је специфично за мањинске заједнице, формирање и надлежности националних савета".

Први на листи Балинт Пастор рекао је да ће СВМ у кампањи обићи сва насеља у којима живе војвођански Мађари, али ће истовремено покушати да добије поверење и Срба и других народа.

Он је истакао и да ће део кампање бити посвећен Београду "јер мислимо да и овде има оних људи који цене нашу доследност и пристојност која нас је карактерисала у Скупштини Србије у претходном периоду".

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво