ЛДП на изборима са СДУ

Чедомир Јовановић је рекао да ће ЛДП на парламентарним изборима наступити са Социјалдемократском унијом. Очигледно је да је Ненад Чанак изабрао Бориса Тадића, истакао је лидер ЛДП-а.

Лидер Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је да је, будући да нема одговора ЛСВ-а на предлог либерала за заједнички излазак на предстојеће изборе, очигледно да је та странка изабрала Бориса Тадића, а не ЛДП.

"Били смо јасни у поруци ЛСВ-у - чекамо до 4. фебруара, јер је то први тренутак у коме крећемо у посао - одговора нема што је јасан одговор. Чанак је изабрао Тадића, нисам им никада желео ништа лоше, нека им буде како раде", рекао је Јовановић.

Јовановић је на конференцији за новинаре, коју је држао заједно са председником СДУ Жарком Кораћем, рекао да је, будући да ЛСВ није одговорила на јасну иницијативу, сада јасно да ће ЛДП и СДУ пред Војвођане ићи без Ненада Чанка, истичући да нема времена за чекање, јер много посла треба обавити.

Председник ЛДП-а је рекао да му је жао што други још калкулишу и бирају "између нас и других" и додао да је ЛДП направио логичан договор са СДУ о заједничком изласку на изборе и наставку дугогодишње сарадње.

Јовановић је објаснио да је ЛДП са ЛСВ годину дана разговарао, не о коалицији која би донела, како је рекао, два одсто више гласова, већ о решавању проблема, али такав заједнички договор би ЛСВ-у омогућио да делује и на републичком нивоу.

"За мене је изостанак одговора - одговор, а за њих је простор да додатно размисле", рекао је Јовановић.

Он је поновио да у блоку који води Борис Тадић не види место за ЛДП, наводећи да је ту пре свега реч о обрачуну људи који су били у једној странци, а заједно су одговорни за ситуацију у Србији.

На питање да ли партнер ЛДП-а након избора могу бити напредњаци, Јовановић је одговорио да нема простора за пијацу.

"Није тачно да су ово избори у које ЛДП улази тек тако да би продавао подршку", рекао је Јовановић.

Јовановић је раније, на седници Главног одбора, саопштио да ЛДП оставља ЛСВ-у рок до 4. фебруара да се изјасни о заједничком изласку на изборе.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво