Читај ми!

"Окупатори" иза решетака

Више од 300 демонстраната ухапшено у Њујорку, док је у другим градовима полиција привела најмање 100 људи. Полиција брутално санкционисала "Дан акције".

Масовна хапшења демонстраната и новинара широм САД слика је "Дана акције", којим је требало да буде обележено два месеца од када је покрет "Окупирај Волстрит" населио Зукоти парк.

Више од 300 демонстраната ухапшено је јуче у Њујорку, док је у другим градовима широм Сједињених Америчких Држава полиција привела најмање 100 људи.

Хиљаде демонстраната изашло је јуче на улице Њујорка где су покушали да блокирају зграду берзе и подземну железницу.

Сукоби са полицијом на јучерашњим протестима нису случајни – од када их је полиција са шлемовима, палицама и штитовима истерала из Зукоти парка, демонстранти су почели да позивају и на "акцију" против њујоршких "плаваца".

"Полиција је одиграла улогу за коју не могу да кажем да је часна", рекао је један од демонстраната.

Покрет "Окупирај Волстрит" истиче да је полиција показала изванредну вештину у сузбијању демонстрација, назвавши њихову тактику "језивом употребом силе у сузбијању слободе говора".

Допринос су дали и грађани Бостона, Вашингтона и Портланда, који су, како кажу, устали против корпорацијске похлепе. Неколико десетина је притворено због сукоба са полицијом и ремећења реда.

Ни на западној обали САД није било мирно. Грађани Лос Анђелеса, револтирани због полицијске одлуке да очисте камп код Универзитета Беркли, покушали су да блокирају главне тргове и финансијске институције.

Акцијом полиције, која је бацила сузавац неколико пута, демонстрације су разбијене, а више од 70 људи је ухапшено.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво