Прекид истраге против Строс Кана

После америчког тужилаштва, од истраге против бившег директора ММФ-а Доминика Строс Кана, одустало и француско тужилаштво.

Француско тужилаштво одустало је од истраге против бившег директора Међународног монетарног фонда Доминика Строс Кана, наводећи да постоји основ сумње да је он извршио сексуални напад на списатељицу Тристан Банон, али да је случај застарео да би се водио судски процес.

Тридесетдвогодишња Банонова тврдила је да је Строс Кан покушао да је силује 2003. године у стану у Паризу, али је тужилаштво саопштило да докази указују пре на сексуални насртај, него на покушај силовања, пренео је Френс Прес.

Некадашњи први човек Међународног монетарног фонда ухапшен је у Њујорку због оптужби за покушај силовања собарице Нафисату Дијало.

Апелациони суд у Њујорку саопштио је да случај нема законскх основа и Строс Кан је пуштен уз кауцију и стављен у кућни притвор.

Строс Кан је, у интервјуу француском каналу ТФ1 прошлог месеца, сусрет са собарицом хотела у Њујорку описао као свој "морални пад", али и рекао да није покушао да силује ни њу нити било коју другу жену.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 13. окт 2011, 20:55) - Vladimir FR [нерегистровани]

Nemoralne igre,politicke...

Najopasniji Kandidat za Predsednika Francuske Republike, protiv Sarkozija, je eliminisan. Izbacen je iz te igre: iskoriscena je njegova slaba tacka, sa zenama, upao u taj "rebus" glavacke. Sada ce Sarkoziju biti mnogo lakse sa protivnicima, na izborima. A da li ce se ikada saznati sta se je zaista desilo u slucaju DSK ? I zasto je ova plavusa cekala 8 godina da bi ga sada tuzila za pokusaj silovanja?