Строс-Кана служе само мушкарци!

Француска авиокомпанија "Ер Франс" била је приморана да, због Доминика Строс-Kана и његовог сталног узнемиравања женског дела посаде, промени састав и бившем шефу ММФ-а додели само мушку послугу.

Бившем директору ММФ-а Доминику Строс-Кану компанија "Ер Франс" је, због његовог сталног узнемиравања женског дела посаде, одлучила да додели само мушку послугу, преноси британски Телеграф.

Нафисато Диало, собарица њујоршког хотела која га је оптужила за силовање, примила је писмо од два члана посаде авиона у којем тврде да их је Строс-Кан узнемиравао.

Према тим наводима, велики број чланова посаде жалио се на Строс-Кана, па је компанија "Ер Франс" била принуђена да изда директиву у којој се наређује да само мушкарци могу да раде у делу авиона где бивши шеф ММФ-а седи.

У писму, у чији је посед дошао Ле Паризиен, пише да је "Ер Франс примио стотине жалби од муштерија, запослених и чланова посада против човека који је узнемиравао госпођицу Диало".

Њени адвокати, Кенет Томпсон и Даглас Вигдор, преусмерили су истрагу према посадама компаније "Ер Франс", ангажујући приватне истражитеље да пронађу што више жртава и сведока.

"Ако хостесе осећају да су биле узнемираване, посрамљене или биле изложене недоличном опхођењу, нека нас позову", истиче Томпсон.

Портпарол "Ер Франса" саопштио је да компанија "формално негира" мењање састава посаде. Строс-Кан одбацује све оптужбе и тврди да је секс са госпођицом Диало био споразуман.

Као шеф ММФ-а Строс-Кан је редовно путовао првом класом "Ер Франса" између Париза и Њујорка.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво