Читај ми!

Нова пресуда Бен Алију

Бивши председник Туниса Бен Али осуђен је на 16 година затвора због корупције. Затворске казне и за Бен Алијеву ћерку и зета. Бивши председник налази се у егзилу у Саудијској Арабији, а ово је трећа пресуда у одсуству.

Суд у Тунису осудио је свргнутог председника Зина ел Абидина бен Алија на 16 година затвора, по оптужбама за корупцију и имовинску превару.

Суд је, такође, осудио Бен Алијеву ћерку Несрине на осам година, а њеног супруга Сакра ел Материја на 16 година затвора, пренео је АФП.

Бивши председник Туниса, који се сада налази у егзилу у Саудијској Арабији, оптужен је да је лично интервенисао како би његова ћерка и њен супруг могли да купе две парцеле по нижој цени у богатијој четврти туниске престонице.

У другом случају, Бен Али и његов зет су оптужени да су стекли земљиште у четврти која је првобитно била намењена за изградњу парка, али је касније промењено да је то грађевинско земљиште, чиме је значајно повећана његова вредност.

Бен Али је са супругом отишао у Саудијску Арабију средином јануара, пошто је под притиском вишемесечних демонстрација напустио власт.

Бен Али је већ два пута осуђен у одсуству. Због поседовања оружја, наркотика и илегалне трговине археолошким антиквитетима 4. јула је осуђен на 15 и по година затвора и новчану казну од 54.000 евра.

Прошлог месеца, он и супруга су осуђени на по 35 година затвора и 45 милиона евра због злоупотребе државних фондова, пошто је полиција у њиховој палати нашла већу количину новца и накита.

Бен Али је прву пресуду одбацио као "пародију правде" и "политичку ликвидацију".

Тунис је издао међународни налог за хапшење Бен Алија и захтевао његово изручење.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво