Читај ми!

Собарица "отворила душу"

Желим да иде у затвор, да зна да постоје места где не можете да користите своју моћ и новац, рекла собарица која је оптужила бившег директора ММФ-а Доминика Строс-Кана за покушај силовања.

Собарица из Гвинеје, која је оптужила бившег директора Међународног монетарног фонда Доминика Строс-Кана за покушај силовања у њујоршком хотелу, одлучила је да први пут јавно проговори за медије, како би, како каже, спрала љагу са свог имена, известили су амерички медији.

"Због њега ме зову проститутком", рекла је Нафисато Диало магазину Њузвик. Њен интервју објављен је у тренутку када судске власти треба да одлуче да ли да одбаце оптужбе против 62-годишњег Строс-Кана.

"Желим да иде у затвор. Желим да зна да постоје места где не можете да користите своју моћ, не можете да користите свој новац", рекла је Нафисато Диало.

Тридесетдвогодишња имигранткиња навела је да је била уплашена да не изгуби посао, када је побегла из собе у којој се, наводно, догодио инцидент.

Собарица ће се у уторак појавити у емисији "Добро јутро, Америко" ТВ станице Еј-Би-Си, тачно недељу дана пре него што Строс-Кан треба поново да се појави пред судом у Њујорку, како би одговарао по оптужбама за покушај силовања и сексуални напад на њу у хотелу на Менхетну.

Доминик Строс-Кан чврсто одбацује оптужбе. Његов адвокатски тим саопштио је да је Нафисато Диало "први тужитељ у историји који спроводи медијску кампању како би убедио тужиоца да настави са оптужбама против особе од које она жели новац".

Строс-Канови адвокати оптужили су правни тим собарице да је "организовао незабележен број медијских догађаја и скупова како би се извршио притисак на тужиоце".

Строс-Кан треба поново да се појави пред судом 1. августа, а његови адвокати су тражили да процес против њега буде обустављен, пошто је тужилаштво изразило бојазан у вези са кредибилитетом тужиље. Бивши први човек ММФ-а је 1. јула пуштен из кућног притвора, уз кауцију од шест милиона долара.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво