Ухапшен пљачкаш лондонске јувелирнице

Лондонска полиција ухапсила мушкарца за кога сумња да је учествовао у разбојништву лондонске продавнице накита Граф, из које су пљачкаши украли накит вредан 47 милиона евра.

Током претраге за пљачкашима који су из лондонске продавнице накита Граф украли дијамантски накит вредан 47 милиона евра, лондонска полиција ухапсила мушкарца за кога сумња да је учествовао у пљачки.

Лондонска полиција у истарзи користи снимке безбедносних камера и снимке које је направио један случајни пролазник.

У другој највећој пљачки свих времена у Британији која је изведена у сред дана умешано је десетине људи који су паралисали саобраћај и тако омогућили разбојницима да побегну.

Два наоружана мушкарца украла су из продавнице накита у елитном делу Лондона 43 различите дијамантске огрлице, наруквице и минђуше укупне вредности више од 40 милиона фунти.

По изласку из продавнице нападачи су са собом повели таоца, а један од нападача, из за сада непознатих разлога, испалио је два хитца.

У другој највећој пљачки свих времена у Великој Британији нико није повређен, а талац је убрзо пуштен.

"Ово је била изванредно планирана пљачка у коју је умешано десетине људи који су својим возилима паралисали саобрађај на улицама Лондона и помогли пљачкашима да побегну", рекао је један полицијски званичник.

Напад је био веома опасан по запослене и случајне пролазнике јер се продавница накита налази у прометном делу Лондона, а нападачи су, без икаквог разлога испалили два хитца приликом бежања, додаје полиција.

Очевици тврде да је један од нападача стар око 30 година, изразито мршав и висок око 180 центиметара. Други нападач, старости такође око тридесетак година, крупније је грађе и мало је виши од свог "колеге".

Полиција је саопштила да је то друга по величини пљачка која се догодила у Великој Британији. Средином 2006. године у Кенту украдено је више од 53 милиона фунти.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво