Бесплатно путовање за њујоршке бескућнике

Понуда за решавање смештаја бескућника у Њујорку подразумева да ономе ко се одлучи да напусти град буде плаћено да оде где жели, па чак и у иностранство. Циљ је растерећење градске касе и појефтињење смештаја људи без крова над главом.

Градоначелник Њујорка Мајкл Блумберг покренуо је атрактивну, али контроверзну понуду за решавање смештаја бескућника. Понудио им је да бесплатно напусте град и оду куд год желе, па чак и у иностранство. Све то је о трошку буџета града.

Програм решавања проблема бескућника представља могућност коришћења такозване карте у једном правцу до града, летовалишта или континента по властитој жељи.

Циљ понуде је растерећење градске касе, појефтињење смештаја армије људи без крова над главом, који кошта 36.000 долара годишње по породици.

Блумберг брани своју идеју речима да је њујоршкој градској скупштини јефтиније да обезбеди карту у једном правцу, него да брине о свима њима.

"Имајући у виду трошак обезбеђивања склоништа за једну породицу, то представља огромну уштеду новца пореских обвезника. Треба имати у виду да нико бескућнике не тера да оду, они то сами желе. Сви бескућници имају бесплатан превоз у једном правцу. Могу да оду у своја родна места, код родитеља, и никада се не врате. Неки од њих су заинтересовани за програм", истакао је Мајкл Блумберг, градоначелник Њујорка.

Њујорк је помогао више од 5.000 породица да напусте град, а већина је отишла у Порторико и на каролиншка острва. Град је највећу суму морао да издвоји за пресељење једне породице у Париз, чак 6.000 долара.

За 550 размештених породица плаћено је око пола милиона долара. Свакога дана, у прихватилиштима широм Америке борави око 700.000 људи који су трајно или привремено без крова над главом.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара