Читај ми!

Салех одлази

Опозиција у Јемену пристала да председник Али Абдулах Салех добије имунитет. Очекује се да Салех сутра потпише споразум, што би окончало кризу у Јемену, у којој је до сада погинуло најмање 180 људи. За два месеца избори.

Јеменска опозиција потписала је споразум којим ће председнику Алију Абдулаху Салеху бити омогућено да напусти власт и добије имунитет од кривичног гоњења, чиме би била окончана политичка криза у земљи, саопштио је званичник министарства спољних послова.

Председник Али Абдулах Салех, чије повлачење са власти више од четири месеца тражи опозиција, тај исти документ требало би да потпише сутра, јавља АП.

Према споразуму, који је раније договорен уз посредовање земаља Залива, Салех би имао 30 дана да напусти власт, у року од једне седмице би била формирана влада националног јединства под вођством опозиције, а за 60 дана би били расписани избори.

Споразум је потписало пет припадника опозиције у присуству амбасадора САД и Европске уније, рекао је јеменски званичник који је желео да остане анониман.

Представници опозиције су одбили да дају коментар пре званичног саопштења које је предвиђено за сутра, када би Салех требало да потпише споразум, преноси АП.

Салех је на челу државе од 1978. године, а од јануара су организовани протести којима се захтева његова оставка и у којима је страдало најмање 180 људи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи